Koningin Máxima verklapt bijzondere shop-gewoonte tijdens werkbezoek

De koningin is weer aan de slag!

Afgelopen werd onze koningin Máxima nog op de ski’s gespot tijdens een wintersportvakantie, maar inmiddels is zij gewoon weer aan het werk. Zo legde Hare Majesteit een bezoekje af aan ontmoetingswerkplaats De JoJo in Sassenheim, en daar heeft zij het klaarblijkelijk goed naar haar zin gehad!

Ontmoetingswerkplaats

De Oranjes hebben verbondenheid en liefdadigheid hoog in het vaandel staan. Zo worden er natuurlijk volop lintjes uitgedeeld aan lokale uitblinkers, én worden jaarlijks met de Appeltjes van Oranje ‘initiatieven die ertoe doen’ in de spotlights gezet.

Eén van deze winnende initiatieven was vorig jaar de Sassenheimse ontmoetingswerkplaats, De JoJo. “Bij Ontmoetingswerkplaats De Jojo in Sassenheim, van Stichting Repair Café Teylingen, raken bezoekers en vrijwilligers door de ongedwongen sfeer en de mix van activiteiten makkelijk met elkaar in gesprek. Door samen te werken, van elkaar te leren en elkaar te steunen, maken ze deel uit van een sterke gemeenschap. Daarom doet De Jojo ertoe”, valt er te lezen op de website van de prijs.

Hoog bezoek

En gisteren ging onze koningin er dus hoogstpersoonlijk een kijkje nemen. Naast een repair café vind je er ook nog een koffiecorner, een houtbewerkingsplaats, en een naaiatelier. Nadat er dankbaar van die koffiecorner gebruik is gemaakt, krijgt H.M. de kans om zich helemaal bij te laten praten door de aanwezige vrijwilligers.

Beeld: NL Beeld

Van atelier tot keuken tot houtwerk: overal wordt gezellig gekeuveld.

Voor de gelegeheid ging Máx zelf gekleed in een outfitje dat we al eerder in verschillende samenstellingen voorbij hebben zien komen, met een grijze cape en blouse van Natan, een grijze pantalon en natúúrlijk een matchend setje grijze Gianvito Rossi’s aan de voeten.

Shoppen met de koningin

Leuk detail: Máx onthulde tijdens haar bezoek dat ze zelf ook met enige regelmaat een tweedehands winkel binnenloopt. “Sommige spullen zijn heel mooi, dus waarom zou je het niet doen? Ik vind het ook heel belangrijk voor circulariteit”, aldus de eco-queen.

Om de daad bij het woord te voegen, vertrekt de koningin trots met een doos Rummikub onder haar arm weer richting huis. “Ik moest iets meenemen”, stelde ze lachend. Kortom: dat wordt een leuke bordspelavond binnenkort te paleize!

máxima
Beeld: NL Beeld

Overigens liet Máx ook nog weten dat ze zélf haar spullen regelmatig weggeeft. “Zo kan het misschien door iemand anders goed gebruikt worden”, deelde ze.

Nu kennen wij toevallig nog wel een duo met koninklijke collecties dat onlangs een initiatief is gestart voor tweedehands kwaliteits-items. Wie weet: zien we binnenkort dan toch tweedehands Natannetjes van de vorstin bij My Lima Lima? Fingers crossed!

Bron: Blauw Bloed, Omroep West, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws