Feest bij de Oranjes: Willem-Alexander en Máxima zijn 22 jaar getrouwd

Dat vieren we met een kleine throwback.

Vandaag is een bijzondere dag voor de Oranjes: het is namelijk 22 jaar geleden dat koning Willem-Alexander en zijn Máxima in het huwelijksbootje stapten.

02-02-2002

Op de prachtige datum 02-02-2002 gaven onze huidige koning en koningin elkaar het jawoord in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Een dag om nooit te vergeten, zowel voor de tortelduifjes zelf, als voor iedereen die de koninklijke bruiloft heeft mogen zien. En om het geheugen wat op te frissen – het is immers alweer 22 jaar geleden – delen we een aantal sprookjesachtige kiekjes van de grote dag:

Bruiloft Willem-Alexander en Máxima
Beeld: NL Beeld
Bruiloft Willem-Alexander en Máxima
Beeld: NL Beeld
Bruiloft Willem-Alexander en Máxima
Beeld: NL Beeld

En ook kent iedereen de iconische ’traan’ van Máx, die ze liet gaan tijdens het huwelijk, toen de muziek van Astor Piazzolla gespeeld werd door Carel Kraayenhof. Een prachtig moment, én een van de eerste keren dat we de toenmalige prinses emotioneel hebben mogen zien. Tranen van geluk, welteverstaan!

Gelukkig getrouwd

Inmiddels zijn de twee – zo lijkt het – nog steeds gelukkig getrouwd, en wordt er door de buitenwereld zelfs gesproken over een waar sprookjeshuwelijk. Waar de roddelpers bij sommige koningshuizen smullen van de een na de andere rel met overspel of een buitenechtelijk kind, zijn Wim-Lex en Máxima nog nooit ‘betrapt’ op een dergelijk ‘foutje’. Iedereen zal er een andere gedachte over hebben, maar één ding is zeker: Máxima en Willem-Alexander staan enorm sterk als koppel. Wij vragen ons af wat hun relatiegeheim is. Is het de flauwe humor die de koning en koningin delen? Is het de manier waarop ze privé en zakelijk gescheiden houden, of is het de gedeelde liefde voor hun prachtige dochters?

Geheim

Twee jaar geleden schoof royaltykenner Annemarie de Kunder aan bij RTL Boulevard en onthulde ze wat zij denkt dat het geheim is van dit koningspaar. “Wat mij verbaast, is dat er in die twintig jaar nog nooit iets naar buiten is gekomen waaruit blijkt dat hun huwelijk niet snor zit”, begon ze. “Waar sommige koningshuizen de ene na de andere rel hebben, omdat er een schuinmacheerder tussen zit of zelfs een buitenechtelijk kind verwekt is, is dat bij Willem-Alexander en Máxima dat allemaal niet het geval. Zelfs van berichten over onenigheid tussen de twee of langdurige ruzies is geen sprake. Voor zover wij weten dan natuurlijk.”

Maar wat is nou het relatiegeheim van Willem-Alexander en Máxima? “Als je het mij vraagt, is een van de factoren waarom ze het al zo lang met elkaar uithouden, hun gevoel voor humor”, stelde Annemarie. Onze koning blijkt, vooral wanneer de camera’s uit staan, de ene na de andere flauwe grap uit zijn mouw te schudden. En waar sommigen even moeten nadenken over de grap, snap Máx het altijd meteen. “Ze hebben soms aan één woord of blik genoeg om te snappen wat de ander uitkraamt en moeten dan samen gniffelen als een verliefd stel.”

Namens Beau Monde feliciteren wij Willem-Alexander en Máxima van harte!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws