Prinses Mabel emotioneel bij weerzien trouwjurk

Een japon om nooit te vergeten!

Prinses Mabel beleefde afgelopen weekend een emotioneel moment. De weduwe van prins Friso zag haar trouwjurk bijna twintig jaar na dato weer terug op een wel heel bijzondere plek. En dat weerzien leverde natuurlijk de nodige emoties bij de prinses op.

Trouwdag

Op 24 april is het precies twintig jaar geleden dat prins Friso en prinses Mabel elkaar hun eeuwige trouw beloofden in de Oude Kerk in Delft. Het begin van een sprookje, maar ook van iets dat een heel verdrietig verhaal zou worden. Toch blijven we terugkijken op een prachtige dag waarop twee mensen die van elkaar houden, elkaar het jawoord gaven.

Bijzondere jurk

Op haar grote dag droeg Mabel een japon die menig royalty watcher niet snel zal vergeten. De prinses liep naar het altaar in een met strikjes bezaaide trouwjurk met een sleep van maar liefst drie meter lang.

mabel friso
Beeld: NL Beeld

Het ontwerp werd gemaakt door haar goede vrienden Viktor & Rolf. Datzelfde duo heeft zich nu, bijna twintig jaar later, opnieuw over de japon ontfermd. Mabels trouwjurk wordt namelijk tot en met 6 oktober tentoongesteld in de Kunsthalle in München.

Emotioneel moment

Natuurlijk heeft Mabel zelf ook een kijkje genomen bij de tentoonstelling. Aan de Nederlandse Vogue vertelde de prinses wat dit moment voor haar betekende.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue)

“Het is fantastisch om de jurk weer te zien”, aldus Mabel. “Heel fijn dat de jurk nu wordt getoond bij deze prachtige tentoonstelling van Viktor & Rolf van hun werk van de afgelopen dertig jaar. Ik word er wel emotioneel van. Mooie jurk, vind ik nog steeds.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mabel van Oranje (@mabel.vanoranje)

Op haar eigen Instagram-profiel moedigt Mabel aan om de tentoonstelling te gaan bekijken. “Het was prachtig om mijn trouwjurk te zien op de prachtige Viktor & Rolf Fashion Statements tentoonstelling”, schrijft de prinses. “Je kunt de prachtige jurk en vele andere geweldige Viktor & Rolf kunstwerken van de afgelopen 30 jaar zien in de Kunsthalle in München.”

Bron: RTL Boulevard, Blauw Bloed, Instagram @nlvogue | Beeld: NL Beeld, Instagram @nlvogue, @mabel.vanoranje 

Laatste nieuws