Er is een nieuwe Bridget Jones-film op komst: dit is wanneer de opnames beginnen

Volgens Britse media gaan we de oude vertrouwde cast weer terugzien.

In het najaar van 2022 hintte de schrijfster van de Bridget Jones-boeken en -films al op een vierde film, maar lang tastten we in het duister of, en wanneer dit nieuwe deel daadwerkelijk zou verschijnen. Inmiddels hebben we goed nieuws: de film komt er, en de opnames gaan al bijna van start.

Mogelijke comeback

Het is alweer acht jaar geleden dat we voor de laatste keer konden genieten van Renée Zellweger als de iconische Bridget Jones in de film Bridget Jones’s Baby. Velen dachten dat dit vervolg op Bridget Jones’s Diary en Bridget Jones: The Edge of Reason het einde van de reeks was. Daar bracht schrijfster Helen Fielding in 2022 echter verandering in. In gesprek met Radio Times hintte zij toen namelijk al op een mogelijke comeback van de enige echte Bridget Jones.

“Ja, ik ben ermee bezig en ik hoop echt dat het gaat gebeuren”, liet ze toen weten over de mogelijk nieuwe film. De schrijfster hield destijds nog wel een slag om de arm. “Elke film die gemaakt wordt is een wonder. Het is echt moeilijk om goede films te maken. Maar ik zou het graag op het scherm willen zien.”

Bridget Jones: Mad About The Boy

Inmiddels weten we het zeker: er komt een vierde Bridget Jones-film. Deze is gebaseerd op het boek Bridget Jones: Mad About The Boy, dat verscheen in 2013. In het boek worstelt Bridget met haar leven als alleenstaande moeder. Wanneer de film verschijnt is nog niet bekend, maar de opnames gaan in mei van start.

Cast

Volgens Britse media gaan we Renée Zellweger terugzien in haar oude vertrouwde rol, en kunnen we ook weer rekenen op de iconische rollen van Mark Darcy (Colin Firth) en Daniel Cleaver (Hugh Grant). Zullen de mannen in de nieuwe film opnieuw strijden om het hart van Bridget? We gaan het zien!

Bron: RTL Boulevard, The Sun | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws