Bienvenido! Letizia en Felipe brengen binnenkort staatsbezoek aan Nederland

Een heuse primeur voor de vorsten.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kunnen zich klaarmaken voor hoog bezoek. In april komen collega-vorsten Felipe en Letizia namelijk bij hen op visite. Er staat dan een officieel staatsbezoek op de planning.

Staatsbezoek

Er werd hier en daar al wat gespeculeerd, maar nu is het officieel: koning Felipe en koningin Letizia hebben een nieuw uitje om naar uit te kijken. Komend voorjaar verruilen zij het zonnige Spanje voor twee dagen voor ons koude kikkerlandje. De Rijksvoorlichtingsdienst maakt vandaag bekend dat het Spaanse koningspaar 17 en 18 april naar Nederland komt voor een staatsbezoek aan Willem-Alexander en Máxima.

10 jaar terug in de tijd

Hoewel het geplande bezoek is het eerste officiële staatsbezoek van Felipe en Letizia aan hun collega-vorsten zal zijn, is het niet de eerste keer dat zij bij elkaar op de koffie gaan. Tien jaar geleden bracht het Spaanse koningspaar al een kennismakingsbezoek aan Willem-Alexander en Máxima in Nederland.

Destijds leek vooral Máx erg blij om de Spaanse royals te zien…

Beeld: NL Beeld

…En hielden Wim-Lex en Felipe het bij een uitzonderlijk broederlijke begroeting.

Primeur

Het is alweer even geleden dat er een officieel staatsbezoek van Spanje aan Nederland werd gebracht. Dat was in 2001, toen Beatrix nog op de troon zat. Zij ontving toen koning Juan Carlos en koningin Sofia in haar paleis. Sindsdien zijn er geen officiële staatsbezoeken tussen Spanje en Nederland meer uitgewisseld. In april zal het dus de eerste keer zijn dat Willem-Alexander en Máxima Felipe en Letizia elkaar op deze manier ontmoeten.

Fashion battle

Wat voor activiteiten er voor de twee koningsparen zijn gepland, is door de Rijksvoorlichtingsdienst nog niet bekendgemaakt. Maar goed: wat hunne hoogheden ook gaan doen, wij staan natuurlijk paraat om de outfits van Máx en Leti tot in den treure te analyseren. We maken ons alvast op voor een heuse fashion battle tussen de koninginnen!

Bron: Blauw Bloed, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws