Een kijkje in Máxima’s koelkast: dit eet de koningin op een dag

Anno nu houdt Máx er een supergezond eetpatroon op na, maar dat is niet altijd zo geweest.

De wereld rondreizen voor allerhande goede doelen en de koningin uithangen bij event na event is natuurlijk an sich al topsport, maar we hebben zo’n vermoeden dat Máxima haar ranke figuur niet alleen te danken heeft aan haar royal duties. Hoog tijd dus om een kijkje te nemen in de koelkast van de koningin.

Gordita

We kennen Máxima inmiddels als een zelfverzekerde vrouw met een fit lijf, maar dat is niet altijd zo geweest. Als kind is ze onzeker over haar uiterlijk en wordt ze door leeftijdsgenootjes, waar ze een kop bovenuit steekt, omschreven als ‘groot en stevig’. Naar verluidt heeft ze zelfs de bijnaam ‘gordita’ gekregen, die niets meer of minder betekent dan ‘dikkertje’. Al had dit vermoedelijk vooral te maken met het feit dat het in Argentinië destijds trendy was om als meisje broodmager te zijn.

Sigaretten en oplossoep

Als kind was Máxima dol op alles met chocolade, maar in haar puberteit ontdekte ze een vervanger voor al die zoetigheid: sigaretten. Volgens de biografie van Marcia Luyten begint ze op jonge leeftijd met roken, en wanneer ze haar eerste kantoorbaan heeft, leeft ze vooral op yoghurt en oplossoepjes – alles om maar niet aan te komen.

Gezonder eetpatroon

In haar twintiger jaren verruilt Máx haar dieet voor een gezonder voedingspatroon. Ze woont dan in New York, en staat bij haar vrienden bekend om haar rijkgevulde salades. Omdat ze haar tijd grotendeels zittend achter een bureau spendeert, zorgt ze ervoor dat ze buiten werktijd voldoende beweegt. Zo loopt ze na werk elke dag naar huis, gaat ze ’s avonds naar dansles en doet ze elke zaterdag aan rollerskaten in Central Park.

Fitter dan ooit

Anno nu is Máxima misschien wel fitter dan ooit. Ze sport naar eigen zeggen maar liefst vijf keer per week. En maak je geen illusies dat je d’r ooit bij je plaatselijke sportschool tegen het lijf zal lopen, nee: de koningin heeft op het paleis een eigen sportzaal, tennisbaan en zwembad tot haar beschikking. Bovendien laat het koninklijk gezin het koken grotendeels aan hun eigen kok over. Die geeft Máx op haar beurt dan wel weer instructies over wat er zoal gekookt moet worden. In 2015 omschrijft manlief Willem-Alexander dat – ogenschijnlijk een tikje gefrustreerd –  vooral als ‘ontzettend gezond’. Naar verluidt zou de koningin met name veel vis en groenten eten.

’s Ochtends begint Máxima haar dag met een kom yoghurt met fruit en een bakje zwarte koffie. Voor de lunch staat er meestal een lunch op het menu. Heerlijk voorbeeldig gezond allemaal, maar zou Hare Majesteit zich dan écht nooit schuldig maken aan een bitterballetje of glaasje rosé? Wij gokken stiekem van wel!

Bron: LINDA. | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws