De Weekendtips van Beau Monde

Van filmfestival tot luxe shoptips!

Elke week deelt Beau Monde de leukste tips op culi-, cultuur-, en shopping-gebied om je weekend een glamoureus randje mee te geven. Geniet ervan!

Nieuwe Max Mara-winkel

De P.C. Hooftstraat is een nieuw pareltje rijker. Max Mara opende hier onlangs een nieuwe winkel van bijna 400 vierkante meter groot. En dat betekent dat je hier héél veel moois kunt vinden. En nog belangrijker: de items van Max Mara staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en perfecte afwerking. Perfect om je capsule wardrobe mee aan te vullen!

Naast het scoren van mooie kledingstukken en accessoires is de winkel bovendien een lust voor het oog, met kamerhoge ramen die veel natuurlijk ligt binnenlaten, een romantische wenteltrap en schilderijen van de bekende Zweedse artiest Alice Herbst.

Waar:
P.C. Hooftstraat 107-109

Wanneer:
Zeven dagen per week geopend

HER Film Festival

Cinetree en Simavi hebben de handen ineengeslagen om het HER Film Festival te organiseren. Morgen, op Internationale Vrouwendag, gaat het festival weer van start. Het thema van dit jaar? Come Together – want samen staan we natuurlijk sterker!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cinetree (@cinetreenl)

De vertoningen die hiervoor zijn uitgekozen, stippen ook dit thema aan. Zo wordt tijdens het festival onder meer de film Bombshell getoond, over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij Fox News. Ook komt de film Colette voorbij, met niemand minder dan Keira Knightley in de gelijknamige hoofdrol. Hier vind je alle informatie over de films en docu’s die tijdens het HER Film Festival de revue passeren.

Waar:
Online

Wanneer:
8 – 17 maart

Geniet van Le Foodwalk

Wie wordt er nu niet blij van een wandeling waarbij je ook nog eens culinaire hoogstandjes kunt proberen? Tijdens de Le Foodwalk in Amsterdam-Oost is het dit weekend mogelijk. Tijdens een wandeling door de buurt stop je bij vijf verschillende eettentjes waar je kunt genieten van een hapje – vijf bites en een drankje zijn bij de walk inbegrepen. Je stopt bij Bar Bachrach, De Castro Nout, Baut, De Kop van Oost en Local Dealer.

Tip: stel het bestellen van een kaartje niet meer te lang uit, want je kunt maar tot vanavond 22.00 uur een kaartje bemachtigen.

Waar:
Amsterdam-Oost

Wanneer:
9 en 10 maart

Kijktips

Naast het HER Film Festival, kun je ook op de overige streamingdiensten van volop leuks genieten. Zet de popcorn maar klaar voor het nieuwe seizoen van The Bachelor, dat vandaag van start is gegaan op Videoland. Dit keer gaan niet één, maar twee vrijgezelle mannen op zoek naar hun match. Oeh la la!

Op HBO Max is vanaf morgen de film Wonka te zien, waarin Timothee Chalamet de rol van de jonge Willy Wonka op zich neemt. Meer van het griezelen? Dan zit je goed op Netflix, waar de horrorfilm Smile morgen verschijnt.

En ten slotte: als echte glamour-fan weet je natuurlijk dat de uitreiking van de Academy Awards dit weekend plaatsvindt. En dat betekent: volop couture op de rode loper, en volop prijzen voor de crème de la crème van Hollywood. Samen met andere filmfans genieten van de uitreiking? Dan kun je in de nacht van 10 op 11 maart terecht in het Filmtheater Hilversum. Je moet hiervoor alleen even je plekje te reserveren.

Kortom: genoeg leuks om een filmavondje voor in te plannen, non? Fijn weekend!

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws