Koninklijke pannenkoeken: zo eet Máxima ze het liefst

Inclusief recept!

Hoewel royals vaak een appetijtelijk samengesteld bordje uit de schijf van vijf nuttigen, houden ze heus ook van een smakelijke snack op z’n tijd. Zo staat Máxima erom bekend dol te zijn op de heerlijk zoete panqueque y dulce de leche uit haar thuisland Argentinië. Een fijne zondagochtend is natuurlijk hét perfecte moment om het zoete recept nog eens te delen.

Máxima’s favoriete tussendoortjes

Voordat we het recept met jullie delen, zijn we benieuwd van welke snacks onze koningin nog meer houdt. Het Argentijnse dessert is een van de gerechtjes die Máxima graag tussendoor eet, maar ook de oer-Hollandse kroket en bitterbal heeft ze hoog in het vaandel staan. Verder schijnt ze graag een bakje ijs naar binnen te lepelen.

Haar maaltijden houdt Máxima vaak gezond met veel groenten en vis, maar af en toe slaat de lekkere trek ook bij de hoogheid toe. En dan? Dan kiest Máxima voor deze Argentijnse zoetigheid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hispanic Kitchen (@hispanickitchen)

Ingrediënten

Voor de dulce de leche:

 • Blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)

Voor de panqueques:

 • 125 gram bloem
 • 3 eieren, licht opgeklopt
 • 160 milliliter volle melk
 • 160 milliliter water
 • 1/4 theelepel zout
 • 3 eetlepels boter, gesmolten + extra om in te vetten
 • Poedersuiker, ter garnering (optioneel)

Zo maak je de panqueque y dulce de leche:

 1. Maak eerst de dulce de leche, de melkcrème. Verwijder hiervoor het etiket van het blikje gecondenseerde melk. Zet het blik in een pan met ruim water en zorg ervoor dat hij volledig onder water staat.
 2. Breng het water aan de kook en laat het blikje 3 uur lang koken. Houd dit proces goed in de gaten: het blikje moet voortdurend onder water blijven staan, dus voeg extra water toe indien nodig.
 3. Laat het blikje volledig afkoelen – de dulce de leche is klaar.
 4. Maak de pannenkoeken. Meng de bloem, melk, water, eieren en een snufje zout.
 5. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe aan het pannenkoekenbeslag en roer totdat alles net gemengd is: Te lang roeren maakt de pannenkoeken rubberachtig.
 6. Dek de kom af en zet het beslag minimaal 1 uur in de koelkast.
 7. Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan op halfhoog vuur. Vet de pan eventueel goed in met een bakkwast.
 8. Giet 1/4 van het pannenkoekenbeslag in de pan, draai rond zodat er een egale pannenkoek ontstaat. Laat beide kanten lichtbruin kleuren. Herhaal met de rest van het beslag, totdat je vier pannenkoeken hebt.
 9. Verdeel de dulce de leche uit het blikje over de pannenkoeken. Vouw de pannenkoeken dan in vieren en bestrooi met poedersuiker.

Enjoy!

Bron: Beau Monde archief, Kookfans | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws