Albert en Charlene hebben druk verjaardagsweekend

Zo vrolijk hebben we Charlene lang niet gezien!

Het weekend begon bijzonder vrolijk voor de Monegaskische prins Albert, die afgelopen donderdag zijn 66e verjaardag vierde. Een dik feest zat er dit weekend echter niet in: Albert en Charlene trokken namelijk naar Frankrijk voor een opmerkelijk weekendje weg.

Verjaring

Voor het verjaardagsfeest van je vorst moet je natuurlijk groots uitpakken. Wij kleuren Oranje met Koningsdag, en in Monaco kwam men afgelopen week en masse met rood-witte vlaggetjes opdagen voor het paleis. Hier namen Albert en Charlene samen met twins Jacques en Gabriella uitgebreid de gelegenheid de aanwezigen te bedanken voor hun felicitaties. Zo vrolijk hebben we Charlene in lange tijd niet gezien!

Naast poseren met de imposante verjaardagstaart…

Albert, Charlene, Jacques en Gabriella, 14 maart 2024.
Beeld: NL Beeld

…En hartelijk handjes geven aan alle aanwezigen…

Prinses Charlene groet het publiek bij prins Alberts verjaardag, maart 2024.
Beeld: NL Beeld

…Konden er ook nog enkele liefdevolle blikken voor haar echtgenoot vanaf. Zoet!

Charlene Albert Jacques
Beeld: NL Beeld

Voor de gelegenheid ging H.D.H gekleed in een grijze, ribgebreide japon met een cache coeur-neklijn en opvallende, ruimvallende mouwen. De hoogheid combineerde haar stijlvolle japon met een set matchende grijze Gianvito Rossi-pumps en Cartier-oorbellen.

Uiteraard was modeprinsesje Gabriella weer van top tot teen in designer-items gestoken – van een setje Baby Dior-muiltjes (à 580 euro) tot een Dolce & Gabbana-jas (1.280 euro). Tja, leuk voor de twee keer die ze ’t kan dragen tot ze er weer uitgegroeid is, non?

Franse tour

Na de verjaardagsactiviteiten met de volledige Grimaldi-familie, hadden Albert en Charlene dit weekend echter geen tijd om even bij te komen – zo ging het paar namelijk op een ware tour de France met een opmerkelijk historisch tintje!

Zo gingen het prinselijk paar namelijk op bezoek in het department Haut-Rhin, waar zij de plekken Feldbach, Dannemarie, en Thann bezochten. In Feldbach onthulden Hunne Doorluchtige Hoogheden een plakkaat bij de Saint-Jacques-kerk, die de locatie officieel aanduidt als een ‘Site Historique Grimaldi De Monaco’.

Hun bezoek stond namelijk in het teken van het 700-jarig (!) huwelijksjubileum van wijlen Albrecht II van Oostenrijk en Johanna van Pfirt. Dit veertiende eeuwse power couple was de reden dat de regio Ferrette (of Pfirt, op z’n Duits), officieel onder Habsburgse controle viel. Enkele eeuwen later zou het graafschap via-via terecht komen bij de Grimaldi’s, waarvan de huidige generatie vervolgens niet te beroerd is om even op bezoek te gaan.

Wederom ging Charlene gekleed in neutrale tinten, hoewel zij haar fijne gebreide japon dit keer inwisselde voor een warme wollen mantel van P.A.R.O.S.H en een set suède laarzen van Manolo Blahnik. Ook Charlene weet dat je met een stel Manolo’s al-tijd goed zit!

Bron: UFO NO More, Préfet du Haut-Rhin | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws