Charlenes charme-offensief: de prinses is terug van weggeweest

Na jaren van fysieke ellende, nare geruchten en valse verzinsels is de prinses terug.

Ineens is ze er weer. In media en bij events, met zelfs iets van een glimlach op het gelaat. Prinses Charlene van Monaco lijkt een charme offensief te zijn gestart, na jaren van fysieke ellende, nare geruchten en valse verzinsels.

Haar huwelijk was op scheiden na dood. Prins Albert (65) en zij zouden nooit van elkaar hebben gehouden. Ze zou in Zwitserland wonen. Haar leven als prinses zou ze haten. Haar schoonfamilie zou haar haten. Ze zou werkschuw zijn. Depressief. En ziek. Het zou een kwestie van wachten zijn voor de bom te Monaco zou barsten.

Jarenlang verschenen er dit soort berichten over prinses Charlene (46). En al die tijd liet ze het in stilte over zich heen komen, tot het steeds lastiger werd (vooral voor de Franse media) om vol te houden dat de problemen in Monaco echt zo groot waren. Charlene dook de afgelopen maanden namelijk voortdurend op. In de middag, in een hip outfitje van Akris, om haar tweeling prins Jacques en prinses Gabriella van school te halen of een boodschapje te doen. Met haar man bij de kroning van Charles III. Op tribunes bij wedstrijden. Aan de zijde van echtgenoot prins Albert bij talloze fundraisers. En bij solowerkbezoeken aan baby’s, senioren en charitatieve instellingen.

Societyroddels

Sterker nog, in de 12,5 jaar dat ze inmiddels prinses van Monaco is, is ze nog nooit zó alom aanwezig geweest. En heeft ze er ook nog nooit zo happy en zelfverzekerd uitgezien. Feit is dat ze het moeilijk heeft gehad, sinds ze in 2000 prins Albert ontmoette. In 2005 kwamen ze naar buiten als stel en vanaf dat moment is er genadeloos over haar geroddeld door society en media, vlijtig geholpen door bronnen binnen het hof en mensen als Nicole Coste, de moeder van Alberts buitenechtelijke oudste zoon Alexandre, een publiciteitsgeile dame die Charlene gaarne afschildert als een boze stiefmoeder.

Charlene is niet van adel en staat bekend als aards en nuchter. In haar tijd als professioneel sporter was ze vrij uitgesproken, met een liefde voor foute grappen die ze als partner van Albert moest leren inperken. Zoals eigenlijk alles aan haar ‘gepolijst’ moest worden, volgens sommige hovelingen.

In de vijf jaar voor de verloving woonde ze in haar eentje in een appartementje in Monte Carlo: ze miste zwemmen, ze was eenzaam en kreeg het Frans maar moeilijk onder de knie. Liefde was er wel. “Ik was voor een zwemwedstrijd in Monte Carlo toen ik de prins voor het eerst zag,” zegt ze. “Ik was destijds 22 en gefocust op mijn sportcarrière, ik stond emotioneel niet open voor een relatie. Maar toen ik Albert ontmoette, voelde ik een diep gevoel van lotsbestemming. Het is een beetje cliché om te zeggen dat mijn knieën knikten, maar het was wel zo. Ik wist dat hij de ware was.”

Je leest het hele artikel over de comeback van Charlene in de nieuwste Beau Monde. Nu in de winkels!

Tekst: Ella Vermeulen | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws