Lichaamstaalexpert legt uit: zo gaat het tussen Albert en Charlene

Een 'body language expert' legt uit.

Na een periode uitgeschakeld te zijn door allerlei gezondheidsproblemen leek het er eindelijk op dat het prinses Charlene weer voor de wind ging. Helaas werden de prinses en manlief, prins Albert, vervolgens het middelpunt van eindeloze geruchten over een kapot huwelijk. Hoe zit dit nu eigenlijk? Dit is wat een lichaamstaalexpert zegt over het prinselijk paar!

Huwelijksproblemen

Prinses Charlene verscheen ruim een jaar niet in het openbaar vanwege haar lange en vooral mysterieuze ziekbed. Door haar langdurige afwezigheid klonken er volop geruchten over huwelijksproblemen tussen haar en echtgenoot prins Albert. Ook haar terugkeer kon de gemoederen niet volledig bedaren, en een Franse tabloid kopte destijds nog groots dat een echtscheiding tussen de twee onvermijdelijk zou zijn.

Afijn, de twee zijn nog altijd bij elkaar, en verschijnen weer regelmatig saampjes bij evenementen. In de Monaco Matin dankte de prinses haar echtgenoot al eens en noemde ze hem haar beschermer. “We hebben het samen over deze kwaadaardige artikelen gehad, en hij deed er alles aan om mij en de kinderen te beschermen.”

Lichaamstaal

Toch zou er volgens lichaamstaalexpert Judi James nog flink wat spanning heersen bij het paar. Zo keek zij naar hun body language toen de twee in 2023 hun opwachting maakten bij het Monaco Women Forum. Aan Express vertelde zij wat haar toen opviel.

“Aan het oppervlak, haast als een officiële boodschap die zij uitdragen met hun lichaamstaal, houdt het paar hele koninklijke poses aan”, begint Judi. En dat betekent: zij aan zij, ruggen recht, vriendelijke glimlach, en een neutraal postuur.

“Maar er zijn wat onderliggende tekenen die op spanning wijzen”, vervolgt de expert. “Charlenes schouders zijn een beetje naar binnen opgetrokken, en dit creëert, samen met haar zachte oogopslag, een soort kwetsbare air.” Wel lijkt het erop dat Charlene ook hier vooral steun zoekt bij manlief. “Het lijkt erop dat zij Albert als een steun ziet, en hij plaatst zijn arm achter haar rug, alsof hij haar presenteert aan het publiek.”

‘Te enthousiast’

De recente romantische uitbarsting van Charlene bij de rugbykampioenschappen omschreef James bovendien als ‘ongemakkelijk’.

Beeld: NL Beeld

“Zij nam de leiding in deze public displays of affection“, deelde ze in gesprek met de Daily Mail. En Albert? Die stond er plompverloren bij – volgens James duidelijk ‘een beetje geschrokken en oncomfortabel’.

Tja, deel je eens een goede pakkerd uit, is het wéér niet goed. Hoe dan ook toont Charlene zich steeds vaker en steeds gelukkiger bij allerhande evenementen te Monaco, en is er van zware huwelijksproblemen nog altijd geen sprake. Maar goed, daar hoor je de lichaamstaalexperts dan weer nauwelijks over.

Bron: The Daily Mail, Express, Beau Monde archief | Beeld: BrunoPress / NL Beeld

Laatste nieuws