Prinses Charlene geeft zeldzaam interview: ‘Het is een lange, zware en pijnlijke tijd geweest’

'Mijn gezondheid is nog steeds fragiel.'

Prinses Charlene van Monaco verscheen ruim een jaar niet in het openbaar vanwege haar lange en vooral mysterieuze ziekbed. Hoewel de prinses onlangs weer bij een openbare gelegenheid was, lijkt het erop dat ze nog niet helemaal de oude is. 

Rustig aan doen

Prinses Charlene mag dan wel weer in het openbaar zijn gespot, maar dat betekent niet dat de prinses volledig is hersteld. In een exclusief en zeldzaam interview met de krant Monaco Matin vertelt ze dat ze het daarom belangrijk vindt om rustig aan te doen. 

“Toen ik terugkeerde naar Monaco focuste ik al mijn energie op mijn kinderen, echtgenoot en gezondheid”, begint de prinses. “Mijn gezondheid is nog steeds fragiel, en ik wil niets overhaasten. Het is een lange, zware en pijnlijke tijd geweest. Vandaag voel ik me rustiger.” 

Geruchten huwelijk

Charlene trad lange tijd niet in het openbaar en dat leverde diverse geruchten op. Zo zou de prinses huwelijksproblemen hebben. “Ik vind het nog steeds spijtig dat bepaalde media zulke geruchten over mijn leven en mijn relatie verspreiden”, deelde ze eerder met reporters volgens People. “Wij hebben net als iedereen emoties en kwetsbaarheden, maar door de vele media-aandacht voor onze familie wordt elke vorm van zwakte uitgemeten.”

Gelukkig was haar echtgenoot prins Albert bestand tegen de media-aandacht. In de Monaco Matin dankte de prinses haar echtgenoot dan ook en noemde ze hem haar beschermer. “We hebben het samen over deze kwaadaardige artikelen gehad, en hij deed er alles aan om mij en de kinderen te beschermen.” 

Afwezigheid

Ruim een jaar verscheen prinses Charlene van Monaco niet in het openbaar vanwege haar lange, en vooral mysterieuze ziekbed. Ze was lange tijd in behandeling voor een keel-, neus-, en kaakholteontsteking en voor fysieke en emotionele vermoeidheid, onder andere in Zuid-Afrika en in Zwitserland. In maart dit jaar keerde ze eindelijk terug naar haar gezin in Monaco. Eind april was de prinses voor het eerst weer bij een openbare gelegenheid. Ze was aanwezig bij de Monaco E-Prix, een grote race door het kleine landje. 

“Ik ben heel blij om weer in Monaco bij mijn familie te zijn. Ik heb zoveel lieve en warme berichten ontvangen toen ik weg was en ik wil iedereen daarvoor bedanken”, vertelde ze de krant. 

Bron: Monaco Matin, People, Fox News | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws