Zien: de officiële trailer van Scoop

Het duurt niet lang meer voordat we de film over schandaalprins Andrew kunnen streamen.

Sinds zijn vriendschap met miljardair en zedendelinquent Jeffrey Epstein aan het licht kwam, gaat prins Andrew met de bijnaam ‘schandaalprins’ door het leven. Het interview dat hij met de BBC gaf bleek zo wereldschokkend, dat er een film over is gemaakt: Scoop. Netflix heeft inmiddels de officiële trailer gedeeld.

Schandaalprins

Prins Andrew was dus goed bevriend met Jeffrey Epstein, de Amerikaanse miljardair en zedendelinquent die later zelfmoord pleegde in zijn cel. Hij zat vast wegens seksueel misbruik van minderjarigen en mensenhandel. Daarvoor was Epstein in 2005 al veroordeeld, maar de prins maakte een grote fout door contact met hem te blijven houden, van zijn jets en gulheid te blijven profiteren én hem uit te nodigen voor feesten op koninklijke landhuizen. Op die feesten waren overigens ook zeer jonge vrouwen aanwezig…

Interview

Nadat een foto van Epstein en Andrew rondging in 2010, kwam de royal zwaar onder vuur te liggen. Ook werd hij zelf beschuldigd van misbruik. In een desastreus verlopen interview met BBC Newsnight beweerde Andrew destijds dat hij in 2010 voor het laatst contact gehad had met Epstein. The Daily Mail wist later te bewijzen dit niet klopte, aangezien uit een mailwisseling tussen de twee bleek dat zij in 2011 nog contact hadden gehad. Dit wereldschokkende interview met de schandaalprins is nu verfilmd.

Netflix deelde eerder al de eerste beelden, maar heeft nu ook de officiële trailer vrijgegeven:

Scoop

In Scoop zien we hoe vastberaden journalistiek uiteindelijk een wereldschokkend interview opleverde: het beruchte gesprek van prins Andrew met BBC Newsnight. En let us tell you: geen enkel detail wordt weggelaten. Van producer Sam McAlister die spannende onderhandelingen voerde met Buckingham Palace tot de verbijsterende confrontatie van journalist Emily Maitlis met de prins, Scoop laat het allemaal zien. De film neemt ons mee in het verhaal van vrouwen die nergens voor terugdeinzen om alles te krijgen. Want om zo’n groots interview neer te zetten, moet je ongelooflijk doortastend zijn.

Cast

De rol van prins Andrew wordt vertolkt door acteur Rufus Sewell en Gillian Anderson neemt de rol van journaliste Emily Maitlis op zich. Ook voor onder andere acteurs Billie PiperKeeley Hawes en Romola Garai is een rol in Scoop weggelegd. Voordat we de film kunnen bewonderen, zullen we helaas nog wel heel even geduld moeten hebben. De film is vanaf 5 april te zien op Netflix.

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: Peter Mountain, © 2023 Netflix, Inc., YouTube

Laatste nieuws