Waagt Máxima zich aan de botox?

Puur natuur of plastic fantastic?

Dat Máxima inmiddels de 52 jaar heeft aangetikt, is absoluut niet aan haar gezicht af te lezen. Als we niet wisten hoe oud ze was, zouden we haar een goede tien jaar jonger schatten. Maar heeft de koningin dat te danken aan haar jeugdige geest en goede skincare routine, of is ze (stiekem) regelmatig bij de botox-kliniek te vinden?

Royal botox

Steeds vaker zwichten vrouwen én mannen voor een cosmetische ingreep. En hoewel er niet over gesproken wordt, is botox de royals natuurlijk ook niet vreemd. We kennen allemaal de typische plastische chirurgie Barbie-look met strakgetrokken ooghoeken en opgespoten lippen. Die hebben we tot dusver nog niet voorbij zien komen binnen de paleismuren, maar goed: anno 2024 kan er met botox en fillers ook een heel subtiel effect worden bereikt dat je nauwelijks opmerkt.

Máxima’s jeugdige uitstraling

Juist omdat een natuurlijk effect tegenwoordig de norm is bij cosmetische ingrepen, wordt door royalty watchers volop gespeculeerd over eventuele plastische chirurgie die royals zouden zijn ondergaan. Ook onze eigen Máxima is onderwerp van de speculaties. Want de koningin mag dan geen typisch ‘botox-gezicht’ hebben; ze ziet er wel érg goed uit. En dat is verdacht, als we royalty watchers moeten geloven.

Goed: we kunnen Máx moeilijk zelf vragen naar haar botox-gebruik, maar gelukkig kunnen we rekenen op Máxima-expert Josine Droogendijk. Zij is op onderzoek uitgegaan door foto’s van de koningin flink in te zoomen en haar gezicht millimeter voor millimeter te bestuderen. En wat blijkt? Naast wat uitgeschoten oogschaduw en kraaienpootjes, kan Josine rond de ogen van Máxima geen sporen van botox of fillers ontdekken.

Niet puur natuur

Betekent dat dan dat de koningin helemaal puur natuur is? Volgens Josine niet. Omdat Máx tegenwoordig, anders dan vroeger, nooit meer met klotsende oksels wordt gespot, vermoedt zij dat de hoogheid haar klieren heeft laten blokkeren. Dit is echter nooit bevestigd, en kan natuurlijk ook op een andere manier opgelost zijn.

Iets anders waar Máxima volgens Josine het een en ander aan heeft laten doen, is haar gebit. In 2017 spotte de oplettende kijker een transparante beugel bij de koningin. Het is dus vrijwel zeker dat deze heeft bijgedragen aan haar stralende glimlach.

Enfin: hoewel Máx natuurlijk een bijna jaloersmakende jeugdige uitstraling heeft, vermoeden we dus niet dat dit het resultaat is van eindeloze botox-behandelingen. We zien immers nog steeds lichte rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes in haar gezicht. En dat maakt de koningin alleen maar charmanter!

Bron: Modekoningin Máxima | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws