Dit modieuze item hebben Letizia en Kate beiden in hun kast hangen

Royal fashion twins!

Hoewel we zowel Letizia als Kate met recht royal fashion queens kunnen noemen, hebben zij toch duidelijk elk een andere stijl. Desalniettemin komt het wel eens voor dat de koningin en prinses vallen voor eenzelfde kledingstuk. Dat gebeurde ook bij een rode tweed blazer.

Leti’s outfit

Letizia verscheen deze week – zonder koning Felipe – bij de uitreikingsceremonie van de Mutua Madrileña Foundation in Madrid. Tijdens dit evenement kregen sociale actiegroepen financiering om zich te richten op dingen als handicaps, arbeidsintegratie van jongeren die uitgesloten dreigen te raken, de strijd tegen gendergeweld, kinderen met gezondheidsproblemen en de ondersteuning van ouderen en daklozen.

Beeld: NL Beeld
De koningin droeg een felrode tweed blazer zonder kraag, met sierlijke parelknopen aan de voorkant. Ze combineerde het rode statement stuk met een zwarte getailleerde pantalon en haar gebruikelijke zwarte slingbacks. Qua sieraden hield Letizia het lekker simpel, want ze droeg alleen simpele gouden oorbellen. Hierdoor worden de knopen op haar jasje nog meer geaccentueerd.

Kates outfit

Letizia en Kate blijken toch enigszins dezelfde smaak te hebben als het op kleding aankomt, want vorig jaar droeg de prinses van Wales een soortgelijke outfit. Kate verscheen vorig jaar september nog in een felrode tweed blazer van – jawel – Zara toen ze een portagesessie bijwoonde voor haar ‘Shaping Us’ campagne over jonge kinderen.
Beeld: NL Beeld

Goed: twinning is winning, maar in de koninklijke sferen is het natuurlijk een béétje een faux pas om in precies hetzelfde item te komen opdagen als je collega-royal. En dus heeft Leti de blazer net een andere twist gegeven. Het jasje van Kate is net een tikkeltje langer dan die van Letizia. Daarnaast heeft haar blazer wel een kraag, iets wat bij het jasje van Letizia ontbrak. Ook is deze getailleerder en zijn de zakjes iets anders. Een ding is zeker: rood is helemaal on trend anno 2024!

Bron: Nouveau, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws