Prinses Kate vs Angelina Jolie: wie droeg het beter?

Beide dames hebben een onmiskenbaar gevoel voor mode.

Royals en celebs: ze hebben wel iets van elkaar weg. Ook op gebied van fashion komen zo nu en dan de nodige gelijkenissen voorbij. De vraag is dan uiteraard altijd wie er eerder was. Maar misschien nog wel belangrijker: wie droeg het beter? Deze keer vergelijken we de looks van niemand minder dan prinses Kate en Angelina Jolie.

Royals en celebs

Hoewel menig celeb en royal het waarschijnlijk zou ontkennen, wordt er in het wereldje van spotlights en rode lopers behoorlijk wat afgekeken op het gebied van mode. Vanaf beide kanten, welteverstaan: want waar royals regelmatig  inspiratie op lijken te doen bij looks van beroemdheden, grijpen celebs andersom ook massaal naar fashion items die al royal approved zijn. Soms in precies hetzelfde design, maar vaak net in een ander jasje.

Angelina Jolie

Voor het fashion-twin momentje van Angelina Jolie en prinses Kate duiken we een aantal jaren terug de geschiedenis in. En hierin moeten we toch echt toegeven dat het Angelina was die in 2014 als eerst in de look van Catherine Walker verscheen. Een perfecte keuze voor een bijzondere gelegenheid: de actrice ontmoette negen jaar geleden namelijk wijlen Queen Elizabeth voor haar werk bij de Verenigde Naties. Catherine Walker was een van de favoriete ontwerpers van wijlen prinses Diana – pluspunten voor de research van Angelina dus.

Bron: NL Beeld

Miss Jolie droeg het mantelpakje van Catherine Walker voor de gelegenheid op z’n royals: met een rok tot over de knie, een stel degelijke pumps eronder en de haren perfect gekapt. Een fashion-keuze die de Queen ongetwijfeld gewaardeerd moet hebben.

Prinses Kate

De koningin was niet de enige royal die onder de indruk bleek van Angelina’s outfit. Twee jaar later verscheen namelijk niemand minder dan prinses Kate in een soortgelijke look. Voor een werkbezoek aan ons eigen kikkerlandje in 2016 toverde Kate hetzelfde mantelpakje in net een ander tintje en design uit de royal kast.

Bron: NL Beeld

De prinses koos daarentegen voor een rok boven de knie (gedurfd!), en droeg haar bruine lokken in eenzelfde soort kapsel als Angelina. Als we de foto’s naast elkaar houden, zouden we zo zeggen dat het zussen waren. Het gevoel voor fashion delen ze hoe dan ook!

Nu is de vraag: wie van de twee droeg deze outfit beter? Wat ons betreft is het een close call

Bron: Nouveau, AD, Hola | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws