Uit de archieven: prinses Kate in Hollandse sferen

Wanneer zou Kate weer op het vliegtuig stappen naar ons kikkerlandje?

Lees ook

Het is inmiddels alweer bijna zeven jaar geleden dat prinses Kate, toenmalig hertogin van Cambridge, voor het eerst als echte royal ons kikkerlandje bezocht. Kate bracht een bezoek aan onze eigen koning, die haar begroette voor ‘zijn keet’ – van vier ton. 


‘Welcome to my keet, Kate’

Die keet vormde destijds het tijdelijke kantoor van Wim-Lex, omdat er op Paleis Noordeinde van alles moest worden gerenoveerd. Na de lunch ging Kate, gehuld in een poederblauw pakje van Catherine Walker, naar het Mauritshuis in Den Haag. Daar waren op dat moment topstukken te zien uit de kunstcollectie van de Windsors, waaronder ‘De muziekles’ van Vermeer. Kate studeerde zelf kunstgeschiedenis, en was dan ook één en al oog en oor.

Kate vol verwondering in het Mauritshuis. (Beeld: BrunoPress)

Vervolgens werd de Britse ambassade vereerd met een bezoek door de hertogin. Kate ontmoette hier leden van het Trimbos Instituut, dat onderzoek doet naar de geestelijke gezondheid en verslaving – onderwerpen die Kate aan het hart liggen. Ook zeven jaar geleden al zette de prinses zich samen met manlief William en zwager Harry in voor meer begrip en hulp rondom deze problemen.

Kate bij de Bouwkeet in Rotterdam. (Beeld: BrunoPress)

Last but not least bracht Kate een bezoekje aan Bouwkeet, een werkplaats in Rotterdam waar jongeren een vak kunnen leren, met als doel om ze van de straat te houden.

Aandacht voor fans

En zoals een echte sympathieke royal betaamt, nam Kate uitgebreid de tijd om met fans te spreken. Van jong tot oud: iedereen kon rekenen op een lief woord of op z’n minst een stralende glimlach van de toenmalige hertogin. Wij zijn benieuwd wanneer Kate weer in het vliegtuig stapt naar Nederland. We zouden haar fantastische outfits maar al te graag van dichtbij willen bekijken!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: BunoPress, Twitter @EO_BLAUWBLOED


Laatste nieuws

Zie ook