Royal fashion: kleding van Diana te bewonderen in Kunstmuseum

Modieuze outfits uit Diana's garderobe komen naar Nederland!

Een leuk uitstapje voor de Beau Mondes, want een stukje royal fashion komt naar Nederland. Binnenkort zijn twee outfits uit de garderobe van prinses Diana te bewonderen in het Kunstmuseum in Den Haag.

Prinses én stijlicoon Diana

Bij de expositie Royals & Rebels – British Fashion zullen modieuze kledingstukken van Lady Di te zien zijn. Het betreft een prachtige cocktailjurk met ontelbaar veel glitter van Catherine Walker én een zwarte dress jacket van Chanel – Karl Lagerfeld.

Op Instagram deelde het museum al een set kiekjes van de prinses en de iconische outfits die binnenkort in Den Haag te bewonderen zullen zijn.

Diana was prinses én stijlicoon, maar volgens het museum ook een rebel die mode aangreep om een statement te maken. “Een voorbeeld dat achteraf iconisch bleek, was de Warm & Wonderful-trui uit het begin van de jaren 80. Tegen de rode achtergrond met rijtjes witte schapen springt één zwart schaap in het oog. “I am a free spirit. Some don’t like that, but that’s who I am“, heeft Diana ooit uitgesproken. Gezien de worstelingen van de prinses spreekt de boodschap voor zich”, aldus het museum. Binnenkort is ook een kopie van deze welbekende trui in het museum te spotten. In het najaar zal de originele trui geveild worden.

Trui Diana
De iconische trui van prinses Diana. (Beeld: NL Beeld)

Eerbetoon

Royals & Rebels geeft ook een eerbetoon aan ontwerpster Vivienne Westwood, de meervoudig British designer of the Year die vorig jaar overleed op 81-jarige leeftijd. Zo is onder andere de trouwjurk van Carrie Bradshaw te bewonderen, die ze maakte voor de eerste film van Sex and the City in 2008. Tevens kun je de jurk ook in het vervolg van de film …And just like that zien schitteren.

De expositie zal zaterdag 9 september geopend worden voor publiek.

Bron: Kunstmuseum Den Haag, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws