Dit was het favoriete parfum van prinses Diana

Harry onthult welke geur zijn moeder altijd droeg.

Een beetje een royal ziet er elke dag uit om door een ringetje te halen. Een chique japonnetje, een stel elegante muiltjes en de nodige juwelen. Maar naast een goede look, is het natuurlijk ook belangrijk om een beetje degelijk te ruiken. En daar had wijlen prinses Diana een heel fijne parfum voor.

Royal favorieten

Van verschillende royal dames weten we precies wat voor producten zij op hun koninklijke kaptafel hebben staan. Zo weten we via Modekoningin Máxima dat onze koningin groot fan is van de geur Shalimar, van Guerlain – een oosterse, elegante geur met een sensueel randje.

Prinses Kate zou juist voor een klassiek bloemetje gaan qua parfum, met Brits merk Jo Malone als grote favoriet. What Kate Wore-oprichtster Susan Kelley vertelde al eens dat Kate volgens bronnen altijd piekfijn ruikt. “Ik heb mensen op sociale media gezien die Kate tegen het lijf liepen toen ze aan het winkelen was en zeiden dat ze geweldig ruikt, naar frambozen en fruit – zeer schone, frisse geuren.”

Diana’s favorieten

Hoewel over de favoriete eau de toilette van wijlen Lady Di al veel geschreven is, doet prins Harry in zijn boek Spare (of Reserve, op z’n Nederlands) een definitieve onthulling over de favoriete geur van zijn moeder.

De Duke of Sussex vertelt openhartig hoe hij bij een therapiesessie een flesje van Diana’s favoriete parfum meebracht, om zichzelf door z’n trauma’s heen te werken. “Ik had de naam nagevraagd bij Mummy’s zus. ‘First’, door Van Cleef & Arpels. Aan het begin van onze sessie opende ik het flesje, en inhaleerde ik diep”, schrijft de prins, alvorens de ervaring te vergelijken met een dosis LSD.

“Ik herinnerde me een dag op Ludgrove (zijn school, red.), en mama die snoepjes in mijn sok verstopte. Snoepgoed van buiten de school was verboden, dus mama negeerde al giechelend de schoolregels, waardoor ik nog meer van haar hield”, vervolgt de prins zijn herinneringen aan z’n moeder. En dat werd dus allemaal losgemaakt door één snufje van dat parfum.

Betaalbare ruiker

Het allerleukste is dat deze parfum anno nu nog altijd in productie is, en je deze voor niet al te veel geld op de kop kunt tikken. Op de meeste plekken is een flesje van de geur namelijk voor bedragen onder de honderd euro te verkrijgen. Wij zetten ‘m in elk geval op ons verlanglijstje!

Bron: Spare, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws