Eau de Máxima: dit is het favoriete parfum van de koningin

Ruik als een royal met deze eau de parfums.

Haar eindeloze collectie Gianvito Rossi’s, designerjapons en indrukwekkende tiara’s blijven misschien onbereikbaar voor de gemiddelde persoon, maar ruiken als Máxima? Dát kan dan weer wel!

Exclusief

Koningin Máxima onthulde ooit dat ze een geur van Amouage droeg, een uiterst exclusief parfum dat ontwikkeld was in opdracht van de sultan van Oman. De sultan gaf deze geur – verpakt in 24-karaats goud, welteverstaan – cadeau aan bevriende royals tijdens staatsbezoeken.

Om het oosterse parfum te bemachtigen is het gelukkig geen vereiste meer om uitgenodigd te worden in een Omaans paleis. Amouage Imitation zou hetzelfde ruiken (bloemig, zoet en sensueel) en is gewoon verkrijgbaar bij de parfumerie. Voor een flacon van 100 ml betaal je iets meer dan 300 euro. Deze fles ‘voor het volk’ is weliswaar niet ingelegd met goud, maar nog altijd een plaatje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AMOUAGE (@amouageofficial)

Klassieker

Ook Máxima-kenner Josine Droogendijk weet wat er op de kaptafel van de koningin staat: “Máxima komt graag bij parfumerieën en aan de hand daarvan is duidelijk geworden dat ze heel graag Shalimar van Guerlain gebruikt. Een vrij pittige en oriëntaalse geur, die bedoeld is als een ode aan de liefde.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Guerlain (@guerlain)

Nog een oosterse, elegante en sensuele geur dus, een die al bijna 100 jaar geliefd is onder royals en beroemdheden, en die nog altijd gretig afgenomen wordt. Naar verluidt worden er ieder uur 108 flessen van deze eau de parfum verkocht. Voor Shalimar betaal je zo’n 140 euro voor 90 milliliter, en de flacon is wederom een lust voor het oog. Goede keuze, Máx!

Bron: Amayzine, Feeling | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws