Dit was het parfum dat prinses Diana droeg op haar trouwdag

Deze eau de parfum is nog altijd verkrijgbaar.

Meer dan 700 miljoen mensen keken op televisie naar de royal wedding van prins Charles en Lady Diana Spencer. Iedereen kent de iconische jurk en weet hoe de prinses er die dag uitzag, maar slechts weinig mensen weten hoe ze róók. Toch is het geurtje dat Diana droeg op haar trouwdag nog altijd in de parfumerie te vinden.

Houbigant Quelques Fleurs L’Original

Een parfum kiezen voor een (koninklijke) bruiloft is geen kleinigheidje: traditioneel gezien moet het een bloemengeur zijn die ook nog eens de juiste aanvulling vormt op de stijl van de bruid, de trouwceremonie én het seizoen waarin de bruiloft gehouden wordt.

De 20-jarige Lady Diana Spencer koos voor een geur op basis van witte bloemen toen ze in het huwelijksbootje stapte met haar (toen nog) droomprins. Ze droeg Quelques Fleurs van Houbigant Paris, een eau de parfum met een bouquet van tuberoos, jasmijn, lelietjes-van-dalen en roos. Het parfum is al sinds 1912 te koop en anno 2021 ligt de signature scent van prinses Diana nog altijd in de winkels.

Kate’s parfum

Minder goed verkrijgbaar is de eau de parfum die Kate Middleton tijdens haar royal wedding droeg. De hertogin van Cambridge koos voor een klein Londens merk, Illuminum, en de geur White Gardenia Petals. Rondom het huwelijk van Kate & Will was dit geurtje binnen mum van tijd uitverkocht en ook vandaag de dag moet je er snel bij zijn als hij weer opnieuw aangevuld is.

De keuze van de Queen

Wat Queen (toen nog princess) Elizabeth droeg op haar trouwdag, is nooit bevestigd, maar naar verluidt gaat het om een eau de parfum van Guerlain, L'heure bleue, een klassieker die ook altijd nog op de markt is. Een goed royal trouwparfum is dus bovenal tijdloos!

Bron: Woman and Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws