Yes! Pia Douwes keert terug in rol als keizerin Sisi

'Pia is Elisabeth. Nog steeds', aldus producer Albert Verlinde.

Groot nieuws voor Pia Douwes! Vandaag is bekendgemaakt dat de podiumveterane opnieuw de rol van haar leven op zich neemt in de komende musicalproductie Elisabeth, over het leven van de legendarische Oostenrijkse keizerin Elisabeth.

Terug naar Elisabeth

Door de eeuwen heeft keizerin Elisabeth, of ‘Sisi’, zoals we haar ook wel kennen, altijd tot de verbeelding gesproken. Van films en series tot boeken en theaterstukken: we raken niet uitgepraat over de vorstin.

Toen de musical Elisabeth 32 jaar geleden in première ging in (waar anders) Wenen, was het niemand minder dan onze eigen Pia Douwes die daar de hoofdrol op zich nam. Door de jaren heeft zij de keizerin opnieuw tot leven gebracht in onder meer Berlijn, Stuttgart, en Scheveningen.

En vandaag is onthuld dat Pia in de aankomende productie van Elisabeth opnieuw de hoofdrol op zich neemt!

Gedeelde rol

De komende productie van de musical zit overigens nét even anders in elkaar dan eerdere edities. Zo wordt de rol van de illustere hoogheid dit keer in tweeën gesplitst, zoals men de afgelopen jaren ook al deed in Oostenrijk. Musicalweb stelt: “Pia speelt de volwassen Elisabeth en wie de jonge Elisabeth gaat spelen, wordt binnenkort bekendgemaakt.”

Immer Elisabeth

Zelf heeft Pia in een kort statement gereageerd op het grote nieuws: “Wat een eer opnieuw gevraagd te worden voor de rol die ik ooit in Wenen heb mogen creëren.” Ook deelt ze dat ze ernaar uitkijkt om de Oostenrijkse keizerin nieuw leven in te blazen. “Ze blijft een fascinerende vrouw die haar tijd ver vooruit was.”

Producent Albert Verlinde heeft ook enkele lovende woorden over voor de casting van la Douwes. “Pia is de enige echte Elisabeth. Dat het 25 jaar geleden is dat ze deze rol in Nederland heeft gespeeld, doet daar niets aan af. Zij is een van de zeldzame vrouwen die deze rol na zoveel jaar weer kan spelen. Pia is Elisabeth. Nog steeds.” En daar kunnen we ons alleen maar bij aansluiten!

Cast

Wie we verder gaan zin in de komende productie, blijft nog éventjes geheim. Hoe leuk zou het echter zijn als ook andere spelers hun triomfantelijke terugkeer zouden maken? Wij zien een reünie met Stanley BurlesonDoris Baaten en Jeroen Phaff he-le-maal zitten!

Bron: Musicalweb, NU.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws