Aha: dít was de droombaan van prinses Diana

En ook prinses Charlotte is er groot fan van.

We kennen Lady Di natuurlijk allemaal als de wijlen prinses van Wales, maar of ze ook altijd van deze royal titel droomde? Nee, zeker niet. Diana had namelijk een heel ander pad voor zichzelf uitgestippeld. Zo wilde ze geen prinses worden, maar zag ze zichzelf al helemaal als een balletdanseres.

Droombaan

En dat deze droom er niet zomaar eentje was uit haar jeugd, bleek maar toen er zelfs op het paleis een balletleraar in werd gehuurd. Geloof het of niet, maar Charles steunde Diana hier wél in. De balletleraar die werd ingehuurd was Anne Allan, wie het volgende zei over de prinses: “Toen ik Diana voor het eerst ontmoette, kon je zien dat er een enorme verlegenheid was. Na verloop van tijd, terwijl ze met onze danslessen bezig waren, realiseerden we ons hoeveel dans voor haar betekende.”

Zo werd het al snel duidelijk dat dansen Diana hielp om weer wat beter in haar vel te zitten. “Ze hield van de vrijheid om te kunnen bewegen en dansen. Ze vond het geweldig”, aldus Allan.

Charlotte ook fan

En dat ballet in de familie zit, is ook een ding wat zeker is. De spitzen zijn overigens nog steeds te vinden in het paleis, want Diana’s kleindochter prinses Charlotte schijnt ook groot fan te zijn van ballet. Dit onthulde prinses Kate in 2017, toen ze zei dat haar dochter ‘absoluut van ballet houdt’.

Ook prins William moet soms dekking zoeken als de jonge prinses een pas de bourrée door het huis doet. “Charlotte rent door de keuken in haar jurken en balletspullen en alles”, aldus een trotse vader. De kleine prinses krijgt – net als haar oma – lessen in het paleis, maar óók op haar school. Tja, waarom zou je immers geen gebruik maken van de princess treatment?

Bron: Royalty Online | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws