De Weekendtips van Beau Monde voor een heerlijk Pasen

Fijn paasweekend!

Het lekker lange paasweekend staat alweer voor de deur! Mocht je (naast brunchen en gezellig samenzijn met de familie) nog leuke evenementen en uit-tips zoeken voor je welverdiende vrije dagen: dan zit je hier goed!

Vier Pasen bij MOMO

Bij MOMO Restaurant, Bar & Lounge kun je je het hele weekend in de watten laten leggen met hun speciale paas-menu – denk aan een smaaksensatie van eend met frisse rode wijn- en cranberrysaus. En aan paaseieren ook geen gebrek! Zo licht het restaurant via Instagram vast een tipje van de sluier op over het prachtige dessert dat zij dit weekend serveren.

“Mango-kokosnoot marsmallow, wortel-gember bonbons en witte sesam-macarons, allen omhuld door een gouden ei van pure chocolade”, valt er te lezen. Dat belooft bijzonder veel goeds, non? Een plekje voor deze unieke paas-ervaring reserveer je hier.

Fleur je paastafel op met bloomon

Heb je een paasbrunch op de planning staan? Dan wil je naast de nodige mimosa’s, broodjes, hapjes en andere lekkernijen natuurlijk ook de tafel leuk aankleden. Hier weet bloomon gelukkig wel raad mee!

bloomon pasen
Beeld: bloomon

Zo delen zij de tip om je tafel op te fleuren met een set ‘kakelverse voorjaarsbloemen’, zoals de Edition Easter. Hoe bonter, hoe beter! Met zo’n eye-catcher van een boeket aan het uiteinde van je tafel, creëer je een instant lentegevoel.

Kunst en culinair komen samen bij Bellezza

Ga je liever voor een avondje haute culture? Dan moet je dit weekend naar het Amsterdamse restaurant Bellezza! Tot en met 31 maart kun je daar namelijk genieten van een unieke ervaring die culinaire hoogstandjes combineert met de kunst van fotograaf en designer CHAN – die onder meer gewerkt heeft met grote namen als Lady Gaga en Davina Michelle.

Bellezza-chef Davy van Wezel en CHAN hebben samen een menu gecreëerd rond het thema Food is my Religion, een eerbetoon aan het voormalig klooster waar het restaurant anno nu in huist. Het restaurant verklapt: “De eerste vijf gangen worden geserveerd aan de gemeenschappelijke tafel in de spiegelzaal, waar de ruimte met de gangen mee verandert. Ieder gerecht komt met een begeleidend audio-visueel-werk dat het gerecht van Van Wezel afmaakt. Daarna verplaatst de avond zich naar de eerste verdieping voor de laatste gang in hemelse dessertkamer en het digestief in de bar.”

Deze ervaring is nog maar enkele dagen beschikbaar, dus wees er snel bij! Hier kun je je plek reserveren.

Vintage flair in Groningen

Deze paaszondag staat in het noorden van het land weer een editie van de Suikermarkt op het programma! Tijdens dit sfeervolle evenement kun je volop vintage parels shoppen, genieten van allerhande foodtrucks en een smakelijk drankje aan de bar van de EM2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suikermarkt (@suikermarkt)

Naast vintage mode vind je hier ook allerhande interieur-items én kun je genieten van live muziek of een welverdiende pauze in de hangmattuin. Kortom: dat wil je niet missen! Vooraf een kaartje reserveren hoeft niet, entree kost €4 en betaal je bij aankomst. Meer informatie vind je hier.

Kijktips

Wil je je extra lange weekend liever gebruiken om even bij te komen met een bak popcorn (of paaseitjes) en een goede film of serie? Natuurlijk! Ook dan hoef je je niet te vervelen.

Zo verschijnen komende maandag alle zes de seizoenen van Sex and the City op Netflix. Jawel, je leest het goed: het is weer tijd om alle avonturen van Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha opnieuw te beleven.

Op Pathé Thuis is gisteren de film Poor Things verschenen, die de afgelopen weken nog hoge ogen gooide bij de Oscars, Golden Globes en BAFTA’s. Een must-see, dus!

En ten slotte: heb je meer zin in een dosis reality-drama? Dan zit je goed op Videoland. Deze week is daar namelijk alweer het elfde (!) seizoen van Married At First Sight Australië van start gegaan. Dat belooft nog wat!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws