Mariska Bauer: ‘Ik dacht: dit komt nooit meer goed’

'Ik kon heel moeilijk praten en dat was voor mij het meest angstige moment', verklapt Mariska.

Toen Mariska Bauer (48) twee jaar geleden een herseninfarct kreeg, verloor ze alle hoop. Inmiddels is ze weer bijna de oude en klaar voor de volgende stap. In gesprek met Beau Monde blikt ze terug op die loodzware periode, het herstel en het geheim van haar en Frans.

Bauers op bezoek

Bij de shoot voor Beau Monde serveert het hotel (zoals dat hoort met de Bauers) overheerlijke worstenbroodjes en – alsof hij het ruikt – komt echtgenoot Frans die ’toevallig in de buurt is’ even kijken hoe zijn vrouw het er als fotomodel vanaf brengt. Eerder is ook zoon Frans Jr. al even langs geweest. Het is duidelijk, sinds haar herseninfarct in 2022 zijn ‘haar jongens’ extra bezorgd om hun vrouw en moeder.

Niet dat het echt nodig is, want na een zwaar revalidatieproces waarbij ze maandenlang aan bed was gekluisterd, voelt Mariska zich weer goed. De vrouw van de populaire volkszanger geniet weer met volle teugen van het leven, maakt leuke reisjes met Frans en gaat haar rol als huismoeder misschien wel verruilen voor een carrière als presentatrice. Want na al die jaren zorgen, koken en strijken voor haar vijf mannen is het nu eindelijk een keer tijd voor haarzelf.

Revalidatie

“Eigenlijk gaat het heel goed”, vertelt Mariska aan Beau Monde. “Ik denk dat ik voor 95% weer de oude ben. Die overige 5% komt door mijn geheugen. Ik ben een beetje vergeetachtig, kom soms wat moeilijker uit mijn woorden en ik raak sneller overprikkeld.” Al met al is ze tevreden met hoe ze er nu voor staat: “Ik ben gewoon heel blij met hoe ik eruit ben gekomen. Als dit het is, vind ik het oké.”

Dat is wel anders geweest. Vooral de periode aan het begin van haar herstel viel erg zwaar. “Na mijn infarct ben ik aan de rechterkant helemaal verlamd geweest. Daardoor kon ik heel moeilijk praten en dat was voor mij het meest angstige moment. Ik dacht: dit komt nooit meer goed”, onthult Mariska.

Mariska Bauer

Uiteindelijk is het dan tóch goed gekomen. “In het ziekenhuis werd verteld dat het na een paar weken beter zou gaan. Eerst geloofde ik dat niet, totdat ik merkte dat het met de dag ietsje beter ging. Na twee weken sleepte ik niet meer met mijn been en hing mijn mond niet meer scheef. Dat gaf mij kracht om door te zetten.”

Angst en levenslust

Inmiddels gaat het dus een flink stuk beter met Maris. Daar heeft ze samen met haar gezin hard voor gewerkt! Wanneer we haar vragen of ze niet bang is voor een eventuele herhaling, verklapt ze dat ze dat eerder wel was. “In het begin wel, want als je gaat googelen, dan ben je eigenlijk allang dood.” Anno nu is ze echter ‘absoluut niet meer bang’, zo deelt ze met Beau Monde.

“Je moet blij zijn met iedere dag die je hebt en dat je gezond mag zijn, dus we genieten van alle kleine dingen in het leven. Dat zijn geen materialistische dingen, maar gaat om het samenzijn met de familie. Frans en ik hebben ook geleerd om vakantieplannen niet meer uit te stellen. We zijn net een weekje naar Marbella en een weekendje naar Parijs geweest. Zodra ik zie dat Frans een lege agenda heeft, boeken we meteen. Dat had ik vroeger nooit gedaan.”

Dit artikel is deel van een groot interview met Mariska Bauer uit de allernieuwste Beau Monde. Vanaf morgen in de winkels!

Tekst: Anne Tonen | Foto’s: Dario & Misja | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: Bart Brom

Laatste nieuws