De Weekendtips van Beau Monde

Er valt weer genoeg te doen en beleven!

We hebben net de laatste paaseitjes achter de kiezen, of het volgende weekend staat alweer voor de deur. En dat betekent dat Beau Monde weer de allerleukste tips op glamourgebied voor je op een rijtje zet! Van shoptip tot culi-hotspot en van koninklijk kookboek tot fijne kijktips: zo kom je je weekend wel door!

Dineren bij Remise47

Bij Beau Monde houden we van bijzondere culinaire uitstapjes. En hierbij kan Remise47, het restaurant van Hotel de Hallen, zeker niet op ons lijstje ontbreken. waar het verleden van de voormalige tramremise nog springlevend is. Op de vloer van de ‘urban vintage bistro’, zoals ze het zelf noemen, prijken nog altijd de oude tramrails, als stille getuigen van de rijke geschiedenis.

Of je nu verblijft in het betoverende hotel of gewoon langskomt voor een smakelijk avontuur, bij Remise47 ben je altijd welkom. In dit restaurant sprankelt de Nederlandse keuken met een moderne twist. Geniet bijvoorbeeld van een luchtige hutspot met boterzachte snoekbaar en hemelse hollandaise saus, rechtstreeks uit de keuken van de gepassioneerde chefkok. Een plekje reserveren doe je hier.

Shop de de jubileuemcollectie van De Parme Design

We houden van koninklijke juwelen. En veel royaler dan De Parme Design, het sieradenmerk dat in 2014 is opgericht door H.K.H. prinses Margarita de Bourbon de Parme, wordt het natuurlijk niet!

Dit jaar bestaat De Parme Design alweer tien jaar, en dat moet gevierd worden. Speciaal ter gelegenheid van het jubileum heeft de ontwerpster en drijvende kracht achter het merk een nieuwe – en duurzame! – sieradencollectie gepresenteerd, die geïnspireerd is op het eikenblad. De speelse sieraden zijn uitgevoerd in gerecycled 18 karaat roségoud en opgebouwd uit stilistische bladeren, veelal opengewerkt of met een pavé zetting van diamanten. De collectie bestaat uit twee ringen, een collier, hanger, earcuff en oorbellen. Een earclimber is uitgevoerd als eikentakje met een subtiele diamant. De volledige OAK-collectie shop je hier.

Geniet van een waar Bridgerton-partijtje

Toasten met de ton of dineren aan het hof – we kunnen er alleen maar van dromen. Of tja, wegzwijmelen bij series als The Crown en Bridgerton. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon je éigen Bridgerton-feest opzetten. In het gloednieuwe Bridgerton-kookboek vind je de beste recepten voor exquise hapjes, sappige fingerfoods en kunstige cocktails.

bridgerton

Leer alles over het bereiden van de geurige Masala Chai à la Kate Sharma, Violet Bridgertons legendarische mini Pommes Anna en talloze andere heerlijkheden. Uiteraard willen we wél dat zo’n fuifje geheel conform de etiquette gaat, en dus vind je in dit boek ook volop informatie over etiquette en entertainment. En wie het waagt om zich niet aan de protocollen te houden, die mag zich opmaken voor een hoop roddels via Lady Whistledown – zoveel is duidelijk!

Kijktips

As usual sluiten we ons rondje tips weer af met de leukste films en series waar je je dit weekend voor kunt neervlijen op de divan met een flinke bak popcorn binnen handbereik.

Zo is de ultraspannende film Scoop vanaf morgen te zien op Netflix. Deze film draait om dat beruchte Newsnight-interview van prins Andrew, die in deze film gespeeld wordt door Rufus Sewell, en hoe een set absolute powervrouwen (gespeeld door onder anderen Billie Piper en Gillian Anderson) ervoor zorgde dat dit tot stand kwam.

Meer trek in een fijne dosis wegzwijmelen? Op Prime Video verschijnt komende zondag de film Ticket To Paradise, met hoofdrollen voor niemand minder dan Julia Roberts en George Clooney.

Je hoeft je dit weekend dus niet te vervelen!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws