Column Ella: ‘Ik dacht dat celebs die zulke rare dingen vragen, een bedreigde diersoort waren geworden’

Van samen slapen tot oksels snuffelen: er zijn nogal wat bizarre taken voor de gemiddelde Personal Assistant weggelegd.

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken. Dit keer: de wondere wereld van personal assistants van de sterren.

Kardashian-PA

Liz Muller, de persoonlijk assistent van Kourtney Kardashian, heeft een boekje open gedaan over de bizarre verzoeken van haar baas. Dat is opmerkelijk. Om te beginnen moet vrijwel elke PA een geheimhoudingscontract tekenen om te voorkomen dat uitlekt hoe krankzinnig de celeb in kwestie is. Maar het is ook opvallend omdat ik dacht dat celebs die zulke rare dingen vragen, inmiddels een bedreigde diersoort waren geworden.

Wat wil Kourtney zoal? Liz moest onder andere een levensgroot model zwaan met veren opsnorren waar haar baas iets mee wilde. Onder haar werkzaamheden verder het snuiven aan de vaginageurkaarsen (‘Smells like my Pooshy’) die Kourtney in een collab met Gwyneth Paltrow maakt. En het perfecte afgeknipte witte overhemd met te lange mouwen vinden voor Kourts look op het MET Gala (ze was zwanger en wilde ‘een croptop, maar dan chiquer’).

Nineties

Genieten! Het bracht me terug naar de jaren negentig, waarin starlet Pia Zadora van haar PA eiste dat die Pia’s oksels schoor. En een andere arme ziel moest bij de plaatselijke gezondheidswinkel 25 koffieklisma’s inslaan voor haar baas, een hysterische countryzangeres wier naam niet werd genoemd. Er zijn PA’s die ervoor moesten zorgen dat er stripperpalen in hotelkamers werden geïnstalleerd en die per week voor 3.000 dollar wiet voor hun werkgever dienden in te slaan (en daarvoor de bak dreigden in te draaien). En de assistent van Barbra Streisand was er verantwoordelijk voor elke hotelkamer én badkamer perzikkleurig te laten inrichten, omdat dit Barbs teint zo leuk flatteerde.

Mariah Careys PA Molly mocht minimaal een jaar niet daten om te allen tijde voor haar baas klaar te staan. Jennifer O’Neill moest als PA bij Lady Gaga in bed slapen en met haar douchen om Gaga’s verlatingsangst te dempen. Ana Charlotiaux, de Franse PA van Angelina Jolie, verklapte dat ze alle films van haar baas moest kijken, ‘ook de slechte’. En Christian Bales assistent Harrison Cheung rook verplicht aan de oksels van Chris of die toch wel fris en fruitig de rode loper op kon en moest niet alleen voor de huisdieren van Bale zorgen, maar ook voor de buidelratten in zijn tuin.

Kom daar tegenwoordig nog maar eens om, nu celebs hun best doen om zo normaal mogelijk over te komen. Dat Liz ongestraft uit de school kan klappen, heeft dan ook alles te maken met de tanende aandacht voor de Kardashians. Niets is nog spontaan in de realityshow, terwijl Gen Z juist kickt op de onopgesmukte realiteit van TikTok. Geen wonder dat ze elk flintertje publiciteit kunnen gebruiken, zelfs als het via de assistent moet worden vergaard. Kim Kardashian feliciteerde dan ook haar PA Stephanie Sheppard voor haar verjaardag met een reeks tweets van zichzelf waar Stephanie slechts deels of helemaal in de verte opstond. Ik zie het somber in, voor Kim & Co.

In elke Beau Monde geeft Ella haar ongezouten mening over de streken van bekende gezichten uit zowel Hollywood als Hilversum. Nooit een column missen? Haal dan de nieuwste Beau Monde in huis of abonneer je via Tijdschrift.land.

Laatste nieuws