Haal alles uit je zomer met deze buitenessentials

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om na te denken over tuinmeubels aanschaffen voor het meest gezellige seizoen van 2024. Een goede tuinset maakt het verschil tussen een oké zomer en een fantastische zomer.

Stel je voor: een comfortabele picknickset waar je samen met vrienden of familie kunt genieten van een heerlijke maaltijd onder de blauwe hemel. Of wat dacht je van een loungeset waarop je na een lange werkdag even helemaal tot rust komt? Kies meubels die passen bij jouw stijl en de functie van jouw tuin. En als je dan toch bezig bent, vergeet dan niet om ook te investeren in wat comfortabel buitenmeubilair zoals kussens en hangmatten. Deze kleine toevoegingen maken jouw buitenervaring nog aangenamer. Het is de mix van functionaliteit en comfort die ervoor zorgt dat je elk vrij moment in je tuin wilt doorbrengen!

Standaard

Verlicht je avonden onder de sterren

Als de zon ondergaat, wil je natuurlijk wel dat de pret niet ophoudt. Goede buitenverlichting is daarom belangrijk, ook als het aankomt op veiligheid (lees: struikelpartijen enzovoorts). Sfeervolle lichtslingers boven je tuinset of solarlampen die je tuinpad verlichten, kunnen een gezellige sfeer creëren. Het is natuurlijk ook wel zo leuk als je elkaar kunt zien terwijl je in gesprek bent.

Maak je tuin zomerklaar

Planten en bloemen brengen leven in je tuin en er zijn genoeg soorten die juist in de zomer op hun mooist zijn. Kies voor kleurrijke bloeiers of ga voor groene planten die weinig onderhoud nodig hebben. Zo creëer je een levendige maar ook onderhoudsvriendelijke tuin waar iedereen van kan genieten. Je kunt in het voorjaar beginnen met alles te zaaien. Bij het tuincentrum kun je o.a. zakjes met zaden krijgen waar precies op staat wanneer je het moet doen en op welke manier. Daarnaast is een moestuin ook altijd een goed idee. Verdiep je hier zeker eens in.

Blijf koel op hete dagen

Zodra de temperatuur stijgt, is het belangrijk om verkoeling te zoeken. Een simpel opzetzwembad kan al wonderen doen voor jou en de kids, terwijl een mooie parasol of schaduwdoek bescherming biedt tegen de felle zon. Zo kun je ook op de warmste dagen lekker buiten blijven zonder oververhit te raken.

Zomerse snacks en drankjes om van te genieten

Een zomer zonder barbecue is geen echte zomer, toch? Of je nu kiest voor een traditionele houtskoolbarbecue of gaat voor het gemak van een gasbarbecue, zorg ervoor dat je alles in huis hebt voor die spontane grillpartijtjes. Denk aan voldoende kruiden, sauzen en natuurlijk een paar koele drankjes om de dorst te lessen. Een heuse American party is ook leuk. Iedereen neemt dan zelf wat lekkers mee.

Bezoek tuinmeubelshop online of fysiek

Er zijn legio mogelijkheden zowel on- als offline om je zomertuin bij elkaar te shoppen. Zo kun je terecht op tuinmeubelshop.nl, of in 1 van de 12 Experience Stores XXL. Je kunt hier niet alleen alles vinden wat hierboven genoemd is, maar deze shop belooft ook kwalitatief hoogwaardige spullen te verkopen. En heb je liever persoonlijk advies of wil je even proefzitten?

Beeld: Pexels, Julia M Cameron

Laatste nieuws