Dit zijn dé pyjama-trends voor de zomer van 2024

Waarschijnlijk heb je je winterpyjama al opgeborgen nu het voorjaar is aangebroken. Niet lang meer en de zomer staat weer voor de deur. Maar welk seizoen het ook is, het is altijd lekker om een pyjama te dragen.

De juiste pyjama voor het juiste seizoen kiezen is daarbij erg belangrijk! Omdat wij de zomer het mooiste seizoen vinden, lopen we hier graag op vooruit als het gaat om een passende pyjama. We vertellen je hieronder alles over dé pyjamatrends voor de zomer van 2024.

Standaard

Pastelkleuren op zachte stoffen

Net als bij gewone kleding zijn pastelkleuren op zachte stoffen helemaal hip voor de komende zomer. Eigenlijk is dat best logisch, want lichte pastelkleuren op een zachte stof passen helemaal bij het gevoel van zon en warmte! Niet zo’n verrassing dus.

Een paar populaire pastelkleuren zijn lichtroze, zachtblauw, zandgeel en lavendel. Bedenk hier een heerlijke zachte stof als katoen of zijde bij en je hebt in gedachten al de mooiste damespyjama gevonden!

Duurzame loungewear

De tweede trend die je veel terug zult zien in de pyjama zomercollectie, zijn pyjama’s gemaakt van duurzame stoffen. Duurzame en biologische stoffen zien we de laatste jaren steeds meer. Waar het begon bij het duurzaam produceren van jeans en denim, heeft duurzaamheid zijn weg in de loop van de jaren door de hele fashionbranche heen gevonden.

Duurzame stoffen zijn niet alleen stoffen die lang meegaan, maar ook stoffen die zijn ontwikkeld met zo weinig mogelijk waterverspilling. Verder wordt in het proces, waarbij de stof tot kleding of pyjama’s wordt verwerkt, zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van chemische middelen en chemicaliën. Met andere woorden: niet alleen goed voor jou en je nachtrust, maar ook voor het milieu!

Mix & Match

Met de mix & match trend bedoelen we dat het steeds populairder wordt om pyjamastukken te kopen die niet per se als set gekocht worden. Het is dus oké om een losse pyjamatop te matchen met een losse pyjamabroek! Zo kun je je pyjama helemaal zelf naar smaak stijlen.

In plaats van een standaard pyjamaset, waarbij de top en de broek exact bij elkaar passen, kun je er dus voor kiezen om je favoriete (contrasterende) kleuren te mixen. Zo kies je makkelijk een pyjama die past bij jouw stijl en stemming en zit je er nog comfortabeler bij!

Technologische innovaties

Ben jij bekend met de trend ‘techwear’? Techwear is modieuze kleding die óók functioneel is. Hierbij wordt gebruikgemaakt van slimme technologische innovaties die toegepast worden op de stof van kleding. Een bekend voorbeeld is een parkajas die ‘stiekem’ ook dient als regenjas, omdat hij is gemaakt van een waterdichte stof.

Deze ontwikkeling, die de laatste jaren voor outerwear steeds populairder is geworden, is nu ook overgewaaid naar pyjama’s. Nu hoor ik je denken: een waterdichte pyjama? Nee! Techwear wordt namelijk veel breder toegepast. Zo wordt het in het geval van pyjama’s gebruikt voor temperatuur- en vochtregulerende pyjama’s. En dan van het type vochtregulerend dat ervoor zorgt dat vocht juist wordt afgevoerd van je lichaam. Ideaal voor mensen die ook graag tijdens de zomer een pyjama dragen!

Statement Prints

De laatste trend is een pyjama met een statement print. Dat is een pyjama met een opvallend design dat je zomernachten doet stralen!

Deze print kan alles zijn! Houd je van bloemen? Dan kies je bloemen. Liever dieren, wilde kleuren, gedurfde patronen of creatieve ontwerpen? Dat mag ook! Door te kiezen voor een print die bij jou en jouw stijl past, voel je je helemaal thuis in je nieuwe pyjama en dat is een garantie voor een heerlijke nachtrust!

Beeld: Pexels, Pavel Danilyuk

Laatste nieuws