Romantisch weekendje weg in Europa? Dit zijn dé hotspots

Wil je er even een paar dagen tussenuit met je lief en heb je de leukste steden en dorpen in Nederland al wel gezien? Dan zijn er gelukkig nog een hoop romantische spots in Europa om te ontdekken.

Van drukke stedentrips tot een paar dagen ontspannen in de zon: in dit artikel vind je tips over de meest romantische spots in Europa, voor een heerlijk weekendje weg met je partner.

Standaard

1. Venetië, Italië

Gondels, kanalen en een eindeloze hoeveelheid pittoreske straatjes om in te verdwalen: Venetië is een perfecte locatie voor een romantische trip. Met prachtige uitzichten en heerlijk Italiaans eten kom je tijdens je verblijf aan niets te kort. Vaar door de kanalen en neem een van de iconische gondels, of ontsnap aan de drukte in een van de charmante woonwijken, zoals Dorsoduro.

2. Praag, Tsjechië

Met een historische binnenstad en een rijke cultuur is Praag perfect voor een citytrip samen met je partner. De stad heeft ontzettend veel te bieden en is daarnaast ook nog eens lekker betaalbaar! Houden jij en je partner allebei wel van een drankje? Ook dan kan je in Praag je hart ophalen: bezoek een van de authentieke barretjes voor een heerlijk Tsjechisch biertje.

3. Lissabon, Portugal

Behoefte aan een beetje zon? Dan is Lissabon de perfecte match. Hier is het zelfs buiten het hoogseizoen vaak goed vertoeven en kan je ook in de winter met 15 graden in de zon op een terrasje zitten. Daarnaast zit je in de buurt van heerlijke stranden en kan je dus makkelijk een ontspannen stranddagje inplannen voor jou en je lief.

Een handige tip: neem goede schoenen mee met een stevig profiel, want de heuvels die je tegenkomt tijdens het ontdekken van de stad zijn af en toe best een uitdaging.

4. Brugge, België

Als je liever dicht bij huis blijft, vind je ook bij onze buren een hoop moois. Ga bijvoorbeeld eens naar Brugge. De pittoreske oude straatjes in het centrum en de heerlijke restaurants zijn perfect om samen te ontdekken. Bezoek de Markt en de Burg, of ga voor een ultiem romantisch uitzicht wandelen langs de Minnewater.

Goed voorbereid op pad

Voor vertrek is het belangrijk om je citytrip goed voor te bereiden. Niet alleen door de juiste leuke outfits in te pakken (al is dat natuurlijk erg belangrijk), maar ook door van tevoren een reisverzekering af te sluiten. Zo worden financiële tegenvallers, bijvoorbeeld het verliezen van je bagage of de annulering van een vlucht, vergoed door je verzekeraar.

Een heerlijk weekendje weg

Er is weinig leuker dan het ontdekken van een nieuwe stad met je lief. Kies de locatie die helemaal bij jullie past en geniet samen van prachtige uitzichten, mooie musea en heerlijk eten. Dat wordt een citytrip om nooit te vergeten!

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws