Zien: tuin Sandringham Estate ondergaat flinke make-over

Werk aan de winkel!

De majestueuze tuin van één van de optrekjes van koning Charles en koningin Camilla, Sandringham Estate, krijgt een flinke upgrade. En met 8.000 hectare aan grond, is dat nog best een royale klus.

Lower Maze Garden

In een Instagram-bericht van de accommodatie – jawel, een beetje royal-huis verdient een eigen pagina – is te lezen dat de Lower Maze Garden momenteel under construction is. In de video is een glimp te zien van de prachtige tuin in wording.

“Als aanvulling op de Topiary Garden, die vorig jaar aan de West Lawn werd toegevoegd, wordt er momenteel hard gewerkt aan de Lower Maze Garden”, klinkt de beschrijving onder het bericht. Er worden nog een aantal hoogtepunten aan toegevoegd om het landgoed helemaal af te maken, zodat bezoekers in de zomer van 2024 al van kunnen genieten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandringham (@sandringham1870)

Het buitenhuis van de vorsten in Norfolk – dat op een landgoed van 8.000 hectare ligt – omvat onder andere een werkende boerderij en huurwoningen, evenals Sandringham House. Traditiegetrouw begeven de Britse royals zich op eerste kerstdag altijd naar Sandringham, waar je het landgoed wellicht van kunt kennen. Het is ieder jaar een mooi gezicht: de Britse royals die al keuvelend in hun zondagse kleren de kerk in Sandringham tegemoet lopen.

Koning in tuinieren

Hoewel deze klus uiteraard aan een indrukwekkend team wordt uitbesteed, draait Charles zijn hand ook zeker niet om voor een klus in de tuin. De monarch vertelde eerder al aan Gardeners’ World dat hij als kind samen met zijn kleine zusje prinses Anne op een perceel bij Buckingham Palace ‘groente en zo kweekte’. Ook denkt hij met veel plezier terug aan de tuin van zijn grootmoeder in de Royal Lodge in Windsor.

Charles zei hierover: “Ik herinner me dat ik als kind absoluut geboeid was terwijl ik ronddwaalde en naar alle planten keek. De geur en alles eromheen had een diepgaand effect op mij.” Hij voegde toe: ”Ik weet niet waarom, maar ik ben ook van bomen gaan houden, ze hebben me altijd gefascineerd.”

Ook het terrein van Highgrove, dat al veertig jaar het landhuis van Charles is, is sinds 1994 opengesteld voor het publiek als een manier om geld in te zamelen voor het goede doel. Hij stelde liefdevol de tuinen samen en creëerde een reeks individuele ‘buitenkamers’ die hij elke zomer openstelt voor het publiek. Het terrein van vijftien(!) hectare is een overvloed aan kleurrijke bloemen.

Bron: Hello! Magazine, Instagram @sandringham 1870, Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws