Spaanse media: koningin Sofía opgenomen in het ziekenhuis

Ze zou lijden aan een urineweginfectie.

Heftig nieuws vanuit Spanje: koningin Sofía is opgenomen in het ziekenhuis. Volgens Spaanse media zou de moeder van koning Felipe een urineweginfectie onder de leden hebben.

Urineweginfectie

Vooralsnog heeft het Spaanse hof nog geen officiële verklaring naar buiten gebracht, maar meerdere Spaanse kranten schrijven dat Sofía is opgenomen in een ziekenhuis in Madrid. Onder meer persbureau EFE meldt dat de koningin zou lijden aan een urineweginfectie. Naar verluidt zou ze wel snel vooruitgang boeken.

In het openbaar

Afgelopen maandag verscheen Sofía nog in het openbaar. Ze woonde toen samen met haar man Juan Carlos, zoon Felipe en schoondochter koningin Letizia een herdenkingsdienst bij.

Ongelukkig

Van Sofía weten we dat ze niet bepaald een gelukkig leven heeft gehad. Als koningin van Spanje had ze tussen 1975 en 2014 niet zo bar veel te zeggen over haar leven. Sofia had de ondankbare rol om alles ter meerdere eer en glorie van haar man te moeten doen en met een stalen glimlach naar de ontrouwe schuinsmarcheerder te moeten staan.

Opgebloeid

Het afgelopen decennium lijkt Sofía echter helemaal opgebloeid te zijn. Met een man die z’n (ultraluxe) ballingschap doorbrengt in Dubai, heeft Sofía in Spanje en omstreken steeds meer van zichzelf kunnen laten zien. Zo zet ze zich volop in voor allerlei goede doelen én vindt ze hier en daar nog een goed excuus om te flaneren als een echte glamour-koningin.

Als oud-koningin woont Sofia met haar vier jaar jongere zusje prinses Irene, een paar Yorkies en een paar poezen in een eigen vleugel van het Zarzuela paleis. En waar Juan Carlos – deels om gezondheidsredenen, deels uit gebrek aan populariteit – grotendeels uit beeld is verdwenen, betrekt Felipe zijn moeder nog veelvuldig bij royal events. Wat toch een béétje als eerherstel voelt voor alles wat ze heeft moeten slikken.

Afijn: voor nu hopen we vooral dat Sofía er snel weer bovenop is. Que te mejores pronto!

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws