Altijd een stijlvolle outfit dankzij deze tips

Zo zet je de puntjes op de i van je look!

Eruit zien om door een ringetje te halen, we willen het allemaal. Soms zit dit in de kleinste details. Een jas met de perfecte pasvorm of een prachtig gestreken blouse maken je outfit echt af. Kom altijd smaakvol voor de dag met deze tips.

Strijk je kleding

Gelukkig hoeft niet elk kledingstuk gestreken te worden, maar blouses en overhemden verdienen wel een strijkbeurt. Let vooral op kragen van overhemden. Kreukels in je kleding kan slordig en laks overkomen, met name wanneer je een sollicitatiegesprek hebt en een goede eerste indruk wilt maken. Mooie, gladgestreken kleding staat altijd netjes.

Witte kleding wit houden

Heb je een wit shirt dat per ongeluk een keer met de andere was is meegewassen en oogt je wit meer als een lichte kleur grijs? Of heb je een wit shirt dat wat vergeeld is? Dit kan ook dit een beetje slordig lijken. Ben je niet klaar om je vergeelde witte shirt vaarwel te kussen? Laat het dan een paar uur in een emmer weken met schoonmaakazijn. De kans is groot dat je je kleding weer wat witter krijgt. 

Draag geen haarelastiekje om je pols

Mensen met lang haar herkennen de struggle wel: je hebt een haarelastiekje nodig, maar die is in geen velden en wegen te bekennen. Op een of andere manier ben je die dingen altijd kwijt en daarom dragen veel mensen een elastiekje om de pols voor als ze ‘m nodig zijn. Maar zeg nu zelf: ziet het er nu echt zo charmant uit als jij een haarelastiekje – met misschien nog een paar haren eraan – om je polst draagt?

Verzorgde nagels

Nagellak is dan niet zozeer een outfit, maar het kan er wel voor zorgen dat je uiterlijk er verzorgd uitziet. Zodra je nagellak begint te bladderen, zou je het er eigenlijk af moeten halen. Je kunt je nagels opnieuw lakken als je tijd hebt, of ze natuurlijk laten. Zorg in elk geval dat je niet met half gelakte nagels rondloopt. Natuurlijke nagels zijn altijd beter dan afgebladderde nagellak. 

Juiste broeklengte

Met name de dames met de wat kortere benen lopen nog weleens tegen een te lange broek aan. Omslaan? Het is een optie, maar een broek die te lang is draagt niet bij aan een elegante uitstraling, bovendien slijten de broekspijpen dan ook snel. Bij bepaalde winkelketens kun je je broek ook in laten korten en dat is zeker de moeite waard. Andersom is het ook belangrijk geen te korte broeken te dragen, ook dit kan een slordige indruk geven.

Mooi gekleurde kleding

Zwarte kleding kan verbleken als het veel wasbeurten heeft meegemaakt. Wil je je zwarte kleding zo lang mogelijk zwart houden? Was de kleding dan binnenstebuiten en het liefst op een zo koud mogelijke temperatuur. Ook kan je speciaal wasmiddel gebruiken om de kleur te behouden. Zo blijft zwart ook écht zwart.

Juiste pasvorm

Als je kleding niet goed zit en je moet het de hele tijd weer corrigeren, is dat ook vervelend. Een behabandje dat bijvoorbeeld niet straks genoeg zit, waardoor je ‘m de hele tijd weer op de schouder moet positioneren. Of een strapless jurk die langzaamaan naar beneden zakt en weer omhoog getrokken moet worden. Kun je niets doen om het opnieuw positioneren van je kleding te voorkomen? Overweeg dan om de kleding toch weg te doen.

Pluisvrij

Het is zo leuk om een huisdier te hebben en met je viervoeter te knuffelen, maar je huisdier laat al snel haren achter op je kleding. En dat ziet er een beetje slordig uit. Gelukkig is dat heel makkelijk te verhelpen met een kledingroller. Mocht je kleding hebben dat is gaan pillen heb je speciale apparaatjes die deze pluisjes verwijderen. Zo is je kledingstuk weer als nieuw!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws