Tijdloze trends voor een fraaie lentegarderobe

Met deze items zit je altijd goed.

Het weer laat het soms nog afweten, maar toch is het bijna zover: de lente staat voor de deur. Tijd om de dikke truien op te bergen en zomerse kleding tevoorschijn te toveren. Er zijn talloze nieuwe trends gespot in de aanloop naar het voorjaar. Door te kiezen voor tijdloze items creëer je zonder moeite en klassieke lentegarderobe die nooit uit de mode raakt.

Trenchcoats

Als we één tijdloos item moeten aanwijzen, denken we aan een trenchcoat. De jas gaat al jaren mee, en verschijnt elk voorjaar opnieuw volop in het straatbeeld. Door een losser model te kiezen past de jas over een trui op frissere dagen, en zal hij ook mooi oversized staan over een jurk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Symphony of Silk (@symphonyofsilk)

Overhemden

Of je nu gaat voor een exemplaar uit de kast van je vriend, of zelf eentje aanschaft: een overhemd is een item dat altijd goed staat. Je kunt kiezen voor een exemplaar dat mooi aansluit of juist voor een oversized item. Met een leuk topje of een coltruitje onder je overhemd is het geschikt voor elk weer. Voor een extra verleidelijke look kan je de blouse een stukje open dragen met een mooie bh eronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marianne Smyth (@smythsisters)

Fijn gebreide truien

De dikke truien kunnen inmiddels bijna weer terug in de kast. Het is tijd om de lichtere exemplaren tevoorschijn te toveren! Je kunt ze dragen over een blouse, als extra laagje op minder warme dagen. Kies voor kwalitatief goed materiaal, zodat het truitje ook na flink wat wasbeurten nog mooi is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Symphony of Silk (@symphonyofsilk)

Witte broeken

Verruil dit voorjaar je spijkerbroek eens voor een witte broek. Dit kan ook een jeans zijn, maar er zijn ook prachtige pantalons. Door het gebruik van lichte kleuren in je outfits komt het ultieme lentegevoel vast snel boven. Ook lichte kleuren linnen zijn heel comfortabel in de zomer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annemiek Kessels (@modedamour)

Matchende sets

Deze trend zien we al een tijdje stug terugkomen. En ook nog eens perfect voor dagen waarop je inspiratie je in de steek laat. Door items die matchen hoef je verder nergens over na te denken, je outfit is al af! De sets hebben vaak een minimalistische, nette uitstraling waardoor je dus altijd stijlvol voor de dag zult komen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Benthe Liem (@bentheliem)

Zijden rok

Zijde of satijn heeft de eigenschap heel mooi te vallen. Een lange rok van dit materiaal is hartstikke chique, en op talloze manieren te stijlen. Met een simpele tanktop of een lekker gebreide trui is deze rok geschikt voor elk weer. Een absolute must dit voorjaar.

Ballerina’s

Dat we dit voorjaar de platte schoen terug zien komen vinden we best een verademing. Een prachtig paar hakken geeft ons misschien een onweerstaanbaar gevoel, af en toe onze voeten wat rust gunnen is ook niet mis. Gelukkig zijn de nette platte schoentjes terug van weggeweest. En ze zijn nog eens mooi ook!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Symphony of Silk (@symphonyofsilk)

Genoeg inspiratie om er trendy bij te lopen dit voorjaar. Met een beetje fantasie kan je met deze klassieke items ontzettend veel outfits samenstellen. Zo ben je helemaal klaar om voor de lente!

Bron: Vogue, Who What Wear | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws