Deens hof deelt prachtige nieuwe foto’s van prinses Isabella

Nieuwe foto's en een duik in de archieven voor Isabella's zeventiende verjaardag!

Gisteren was het exact zeventien jaar geleden dat de Deense prinses Isabella het levenslicht zag, en dat moet gevierd worden! Voor de gelegenheid trakteert het Deense koningspaar op een set prachtige nieuwe kiekjes van hun oudste dochter.

Prinses Isabella

Op 21 april 2007 was het dan eindelijk zover: voor het eerst in meer dan zestig jaar kon er aan het Deense hof beschuit met roze muisjes gegeten worden. De kleine prinses Isabella was de eerste dochter voor de toenmalige prins en prinses Frederik en Mary én de eerste kleindochter voor koningin Margrethe.

Margrethe en Isabella 2007
Koningin Margrethe met een weinig enthousiaste Isabella, augustus 2007. (Beeld: NL Beeld)

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder, en is de kleine prinses opgegroeid tot een prachtige jongedame. Gisteren mocht zij zeventien kaarsjes uitblazen, en dat werd subtiel gevierd. Een set huiselijke kiekjes, met hond Coco ernaast, gewoon geschoten door moederlief.  Even poseren voor een foto zint de prinses anno nu duidelijk beter dan enkele maanden na haar geboorte.

Beeld: © H.M. Dronningen, via Mediebank Kongehuset.dk

Op Instagram heeft het hof de kiekjes gedeeld met de simpele mededeling dat de prinses haar verjaardag zou vieren ‘met vrienden en familie’. Een subtiele verjaring in vergelijking met het grootse gala voor de achttiende verjaardag van broer Christian, vorig jaar.

Jongvolwassen prinses

Als tweede kind van koning Frederik en koningin Mary is Isabella nu tweede in lijn naar de troon. Dat de jongedame een toekomst aan het hof krijgt, lijkt dan ook redelijk logisch. Anderzijds: we hebben de afgelopen jaren met prins Joachim gezien dat je als spare ook gewoon Denemarken de rug toe kan keren. Zelfs van de prinselijke titels van je kroost kun je niet zeker zijn!

Isabella heeft zich de afgelopen jaren met enige regelmaat laten zien bij allerhande koninklijke evenementen. Van verbouwereerd de menigte observeren vanaf het paleisbalkon…

Prinses Isabella
Beeld: NL Beeld

…En hannessen met een vlag…

Prinses Isabella
Beeld: NL Beeld

…Tot een bezoekje met moeders aan het nationaal ballet…

Prinses Isabella
Beeld: NL Beeld

…Het volleerd poseren als een statige prinses…

Prinses Isabella
Beeld: NL Beeld

…Of een sprintje trekken voor het sportieve liefdadigheids-evenement van haar vader…

Prinses Isabella
Beeld: NL Beeld

…Die Isabella draait anno nu nergens meer haar hand voor om! Het valt te hopen voor Christian dat zijn zusje inderdaad een toekomst aan het hof ziet. We zien in elk geval een hoop potentie in de jongvolwassen prinses als steun en toeverlaat voor haar broer.

Voorlopig kan zij echter nog héél even genieten van haar tienerjaren. Tillykke med fødselsdagen, hoogheid!

Bron: Kongehuset.dk, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws