Deze bikini past het beste bij jouw lichaamstype

Zo wordt de zoektocht naar het perfecte exemplaar een stuk overzichtelijker.

Nu het weer lekkerder weer wordt, zit-ie er weer aan te komen: de zoektocht naar de perfecte bikini. Dat kan nogal lastig zijn, maar door jouw figuur eens goed onder de loep te nemen wordt het al een stuk overzichtelijker. We zetten daarom op een rij welke badmode het beste past bij elk lichaamstype.

Peerfiguur

Mensen met een peerfiguur hebben smalle schouders, een slanke taille, brede heupen en volle benen en billen. Als je je lichaam wat meer in balans wil brengen, kun je proberen de nadruk wat meer op je bovenlichaam te leggen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een bandeau topje te kiezen of een topje met een opvallende print. Als je onzeker bent over je onderlichaam en je de aandacht van je heupen wil afleiden, kun je het beste kiezen voor een broekje met een wat hogere taille.

Appelfiguur

Het zogenaamde appelfiguur herken je aan slanke benen en een voller bovenlichaam. Door hierbij een hoog uitgesneden bikinibroekje te dragen, verleng je optisch je benen en leg je daar de nadruk op. Heb je een buikje en wil je dat verhullen? Dan is een high-waisted broekje een goede optie. Als je liever voor een badpak gaat, kies dan voor eentje met plooien rondom je taille. Dit laat je middel namelijk smaller lijken.

Zandloperfiguur

Het klassieke zandloperfiguur kennen we allemaal: brede schouders, een smalle taille en brede heupen. Een haltertop legt bij dit figuur heel mooi de nadruk op de taille. Bij een grotere cupmaat is het wel belangrijk om een topje te kiezen met goede ondersteuning. En je hebt mazzel, want verder kun je met dit figuur bijna alle kanten op!

Atletisch figuur

Meestal ben je met een atletisch figuur smal gebouwd en heb je meer spieren dan rondingen. Als je je lichaam aan de onderkant wat meer vorm wil geven, zijn broekjes met strikjes aan de zijkanten een goede optie. Deze laten je heupen wat volumineuzer lijken, waardoor je lichaam optisch meer in balans is. Ook bij je borsten kun je meer volume creëren door bijvoorbeeld voor een top met ruches of franjes te gaan.

Omgekeerde driehoek figuur

Vrouwen met een omgekeerde driehoek figuur zijn van boven breed, en worden daaronder steeds smaller. Door de aandacht naar beneden te trekken breng je je lichaam meer in balans. Dit kun je doen door een broekje in een opvallende kleur te kiezen, en voor het bovenste gedeelte juist voor een meer neutrale kleur te gaan.

Hoe dan ook geldt: de perfecte bikini is eentje waar jíj je comfortabel bij voelt.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Hunkemöller | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws