Designer prinses Kate laat zich uit over haar gezin: ‘Ze gaan door een hel’

'Ik ben er kapot van'

Sinds Kate haar kankerdiagnose wereldkundig maakte, kan ze rekenen op steun en medeleven van mensen over de hele wereld. Toch raakt het natuurlijk vooral de mensen die dichtbij de prinses staan. Ook een van de vaste ontwerpers van de Walesjes heeft haar zorgen geuit over de situatie rondom Catherine en haar gezin.

Zware periode

Amaia Arrieta is een van de vaste ontwerpers voor Kate, William en hun koost. Zo heeft ze door de jaren heen al meerdere outfits ontworpen voor de kinderen GeorgeCharlotte en Louis. Ze vond het dan ook verschrikkelijk om te horen dat Kate ziek is. “Ik ben er momenteel kapot van. Ik denk dat ze door een hel gaan.”

Amaia Arrieta, de ontwerpster achter veel van de kledingstukken die door de jaren heen zijn gedragen door de kinderen van het paar, prins George (10), prinses Charlotte (9) en prins Louis (6), vertelde dit aan The Telegraph. “Ik hoop dat ze terugkomen. Het is echt persoonlijk”, voegde Arrieta eraan toe.

Outfits van Amaia London

De kinderen van Kate dragen de outfits van Amaia al vanaf kleins af aan. Amaia kwam erachter dat de kinderen haar kleding droegen toen ze in de supermarkt een tijdschrift zag liggen. “De eerste keer dat ik me realiseerde dat prins George mijn ontwerpen droeg, was ik in Waitrose en zag ik de foto van hem op de cover van Hello! Magazine“, herinnert ze zich. “Dat was een enorm moment, want ze waren wel naar ons toegekomen, maar je weet nooit of ze het ook echt zullen dragen.”

Samenwerking

Amaia werkte nauw samen met de nanny van de kinderen, Maria Teresa Turrion Borrallo. Zo overlegde ze samen met haar wat voor outfits bij de kinderen zouden passen tijdens speciale gelegenheden. “Het is vaak een zeer strakke deadline”, onthult ze. “We zouden alles voor ze doen… de kinderen zien er uiteindelijk altijd geweldig uit.”

Prinses Charlotte droeg op de familiefoto die rond moederdag werd gedeeld nog een rok van Amaia London. De familiefoto werd het onderwerp van gesprek, omdat-ie gefotoshopt zou zijn. Kate heeft uiteindelijk haar excuses aangeboden voor de Photoshop-fails.

Bron: Nouveau, People | Beeld: NL Beeld, Instagram @princeandprincessofwales 

Laatste nieuws