5 tips om aan het eind van de maand meer geld over te houden

Het einde van de maand nadert en je portemonnee heeft wat liefdevolle aandacht nodig. Maar geen paniek. We hebben vijf handige tips verzameld om je portemonnee te vertroetelen en jezelf te trakteren op wat extra luxe, zonder dat je bankrekening begint te protesteren.

Sta zelf in de keuken

Waarom zou je uiteten gaan als je thuis een ware keuken koningin kunt zijn? Duik in de wereld van culinaire avonturen en ontdek hoe je met smaakvolle creaties niet alleen jezelf, maar ook je bankrekening kunt verwennen. Haal inspiratie uit de lekkerste kookboeken of websites. Want eerlijk is eerlijk, als je de skills in de keuken onder de knie hebt, dan kan je zelf ook wel die lekkere pasta van het tentje om de hoek in elkaar flansen! (En dat flesje wijn kost in bij de slijterij toch al gauw 20 euro minder).

Standaard

Elimineer al je overbodige abonnementen

Een overvloed aan abonnementen kan je portemonnee flink belasten. Tijd voor een grondige abonnementen-detox. We betalen allemaal wel voor een paar abonnementen die we eigenlijk écht niet nodig hebben. Ontdek welke maandelijkse kosten je kunt schrappen en geef jezelf de vrijheid om te genieten van de dingen die er écht toedoen. Je zult versteld staan van hoeveel je hierdoor kunt besparen!

Ga niet altijd voor nieuw

Trends komen en gaan, maar stijl is tijdloos. Ontdek de wereld van vintage fashion en geef je garderobe een unieke, tijdloze twist.

En waarom altijd voor nieuw gaan als je ook voor slim kunt gaan? Vooral op apparatuur kan jij veel geld besparen. Een nieuwe iPhone is écht een pain voor je portemonnee, dat staat vast. Verwen jezelf en je bankrekening dan ook eerder met de aanschaf van een refurbished iPhone. Deze telefoons zijn altijd goed gecheckt en dus zo goed als nieuw. Nog een groot voordeel: je kan gewoon profiteren van de garantie. Dus no stress!

Logisch budgetteren

Stel een budget op dat bij jouw levensstijl past en beheer het met flair! Want wie zegt dat budgetteren saai moet zijn? Ontdek hoe je jouw financiën kunt beheren met een vleugje glamour. Volgens Nibud zou je zo’n 10% van je netto salaris moeten sparen. Verdien je bijvoorbeeld €2000 per maand, dan kan je het beste €200 sparen.

Verkoop je spullen

Ontdek hoe je jouw ongebruikte items kunt verkopen. Ook in dit geval kan jij kijken naar je telefoon. Wil jij zelf een nieuwer model aanpassen om Insta-waardige shots te kunnen maken, maar is jouw oude toestel nog prima in shape? Dan kan je ook gewoon jouw eigen iPhone verkopen. Dat geld kan je dan lekker in een nieuw toestel steken. Win-win!

Je kast zit ook waarschijnlijk vol met kleding en spullen die je niet meer gebruikt. Waarom zou je ze niet verkopen en wat extra geld verdienen? Dat ene jurkje die jij deze zomer toch nét niks vindt kan een nieuw leven krijgen bij iemand anders.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws