De broederlijke band tussen prins William en Mike Tindall

'Het zijn twee erwten uit dezelfde peul', aldus een ingewijde van Buckingham Palace.

Van prins William en Mike Tindall is bekend dat ze een hechte vriendschap hebben, waarbij het duo vaak samen wordt gezien tijdens evenementen zoals Royal Ascot. Inmiddels zijn de kinderen ook graag in elkaars aanwezigheid en hebben ze zelfs een WhatsApp groep met elkaar, zo onthulde Mike laatst toen William en Kate te gast waren in Mikes rugbypodcast.

Kameraadschap

Wat maakt dat de twee zo’n broederlijke band met elkaar hebben? In gesprek met de Telegraph legde koninklijk auteur Ingrid Seward uit dat de band van de twee vrienden mede te danken is aan Mikes nuchtere karakter. “Mike Tindall heeft dat soort kameraadschap onder sporters dat vooral William aanspreekt, die ooit zelf een wildebras was”, vertelde ze. “Mike wordt grappiger onder invloed van alcohol en kan dan lekker buiten de lijntjes kleuren. William kan dit niet meer doen omdat hij zich te bewust is van zijn verantwoordelijkheden. Maar hij kan daar wel leuk onderdeel van zijn via Mike.”

Dickie Arbiter, een voormalig woordvoerder van Buckingham Palace, beaamde dit en zei in een apart interview tegen de Telegraph: “Het zijn twee erwten uit dezelfde peul, ze hebben gewoon een verschillende opvoeding gehad.”

Bijnaam onthuld

Maar wanneer je als aangetrouwd lid van de Windsor-familie je mond opentrekt in interviews, dan kun je maar beter goed opletten wat je zegt. Voor je het weet floep je er namelijk allerlei geheimen uit die de de royals liever achter paleisdeuren hadden gehouden. Mike Tindall kan er over meepraten.

Zo was hij ooit samen met zijn vrouw Zara te gast in de podcast Seven: Rob Burrow. In deze podcast worden verschillende topsporters aan de tand gevoeld met zeven vragen. Dit keer was dus de beurt aan Mike, een voormalig rugby-ster, en Zara, een Olympisch ruiter. Dat beloofde natuurlijk meteen veel goeds!

Maar het wordt pas echt interessant wanneer Mike per ongeluk zijn bijzonder gedurfde bijnaam voor prins William onthult. Zo zou de kroonprins bekendstaan als ‘One-Pint Willy’, aangezien hij geen groot drinker is. Mike lijkt overigens te schrikken van z’n eigen onthulling, en gooit er meteen een welgemeend “Sorry, Sir” achteraan. Zara reageert ook vol ongeloof, en stelt: “Nu heb je jezelf echt in de nesten gewerkt!” Oeps!

Bron: Hello! Magazine, Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws