Prinses Kate ondanks ziekte ‘enthousiast’ over groots project

Goed nieuws voor de prinses?

Het is al even geleden dat prinses Kate haar werkzaamheden heeft neergelegd, nadat zij geopereerd werd en het loodzware nieuws te horen kreeg dat ze een vorm van kanker heeft. Sindsdien wordt zij achter gesloten deuren behandeld, en laat ze zich niet in het openbaar zien. Maar dat betekent niet dat de hoogheid volledig stilzit!

Levensproject

Het is geen geheim dat de Princess of Wales zich graag inzet voor de allerjongste generaties. Met haar Royal Foundation Centre for Early Childhood onderneemt zij allerhande liefdadigheidsprojecten voor jonge moeders en hun kroost. Zo heeft zij zich de afgelopen jaren regelmatig laten zien op kraamafdelingen, crèches, en scholen, waar de hoogheid dan lekker kon keuvelen met de aanwezigen.

Achter de schermen moet er natuurlijk ook een hoop gebeuren voor zo’n liefdadige organisatie, en dus zat Kate ook regelmatig met haar neus in de cijfers of aan de vergadertafel. Zelfs nu zij wordt behandeld, blijkt de prinses zich nog volop te hebben ingezet voor haar levensproject.

Enthousiaste prinses

Zo werd er vandaag een groots rapport gepubliceerd door Kates koninklijke organisatie, waarvoor zij de handen ineen hebben geslagen met onder meer de accountants van Deloitte en acht grote Britse bedrijven. Volgens hun onderzoek zou het investeren in de jongere generaties over de jaren zo’n 45,5 miljard pond kunnen opleveren voor de Britse economie.

Christian Guy, de directeur van het Centre for Early Childhood, gaf hierbij een korte update over Kate. “Ik weet, omdat ik de prinses hiervan op de hoogte heb gebracht, dat zij enorm dankbaar is voor de leden van de Taskforce, die zo geweldig veel voortgang geboekt hebben met dit werk over het afgelopen jaar”, aldus de beste man. “De impact en het werk van haar Centre for Early Childhood duren voort terwijl zij herstelt”, voegde hij nog toe.

Terugkeer?

De hofstaf van Kensington Palace heeft overigens gewaarschuwd dat mensen niet meteen te veel moeten verwachten van de Walese prinses, meldt ITV. Zo stelde een woordvoerder dat deze update niet betekent dat Kate weer volop aan het werk is. Zo zijn haar projecten ‘altijd in gang’, en is dat over de afgelopen vijf maanden ‘niet anders geweest’.

“De Princess of Wales was de drijvende kracht achter de Taskforce, maar dit moet niet gezien of benoemd worden alsof Hare Koninklijke Hoogheid weer haar taken weer oppakt”, aldus de woordvoerder.

Duidelijk! Fingers crossed dat de hoogheid goed blijft herstellen, zodat zij zich binnenkort weer zelf kan laten zien bij projecten rond haar geliefde organisatie.

Bron: ITV, Metro | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws