De echte reden achter het uitblijvende bezoekje van Harry aan Charles

Toen prins Harry eerder deze maand in zijn moederland was, bleef een bezoekje aan zijn zieke vader uit.

Prins Harry vertoefde eerder deze maand een aantal dagen in Groot Brittanië, maar een bezoekje aan zijn zieke vader bleef uit. Britse media schreven al snel dat koning Charles het ‘te druk‘ zou hebben om zijn zoon te zien. Echter, blijkt dat nu een tikkeltje anders in elkaar te zitten. Het weerzien tussen de twee zou niet hebben plaatsgevonden om veiligheidsredenen.

Hoop op verzoening

Toen begin dit jaar bekend werd dat Charles lijdt aan kanker, zagen veel royalty watchers dat als een kans voor hem en Harry om weer nader tot elkaar te komen. Vooral toen bleek dat de prins halsoverkop naar Londen was gevlogen om zijn vader te bezoeken, werd Charles’ diagnose gezien als een verenigend element dat ervoor zou zorgen dat de relatie tussen vader en zoon zou verbeteren. Toen echter bleek dat Harry na een gesprek van nog geen halfuur alweer buiten de paleispoorten stond, werden die verwachtingen al snel weer bijgesteld.

Geen tijd

Eerder deze maand werd opnieuw duidelijk dat de relatie tussen Harry en Charles nog altijd niet om over naar huis te schrijven is, en dat ook Charles’ diagnose daar kennelijk geen positieve invloed op heeft. Harry bezocht zijn moederland om het tienjarig bestaan van de Invictus Games te vieren. Een mooi moment om wat tijd met Charles door te brengen, zou je denken. Maar nee: de media schreef dat een bezoekje aan zijn vader er niet in zat, omdat Charles naar verluidt geen plekje had in zijn agenda. Ouch…

Echte reden

Nu blijkt echter dat de monarch wel degelijk heeft ingestemd met Harry’s verzoek en komt er via de Britse pers meer naar buiten over de echte reden dat een weerzien tussen de twee uitbleef. In tegenstelling tot de eerdere berichten dat Charles het te druk had voor een ontmoeting, lijkt het nu Harry zélf te zijn die ervoor zorgde dat dit niet heeft plaatsgevonden.

Koning Charles zou zijn zoon hebben aangeboden om in een van zijn koninklijke residenties te verblijven, maar wel zónder beveiliging, schrijft The Telegraph. Harry zou niet van het aanbod gebruik hebben willen maken, omdat hij zich zorgen maakte over zijn veiligheid. Hij besloot het aanbod daarom vanwege veiligheidsredenen af te slaan en verbleef uiteindelijk in een hotel.

Dit valt door de Britse media dan weer opmerkelijk te noemen, want koninklijke residenties behoren volgens hen tot de best beschermde gebouwen in Groot-Brittannië, met gewapende officieren die aan de poorten staan… Conclusie? De vete is nog volop aan de gang.

Bron: AD, The Telegraph, Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws