Déze Bridgerton-actrice is de dochter van twee Downton Abbey-acteurs

Wist jij dit?

We hebben er even op moeten wachten, maar vorige week was het dan ein-de-lijk zover. De eerste reeks afleveringen van het derde Bridgerton-seizoen is namelijk verschenen op Netflix! Hoewel we erop vertrouwen dat je inmiddels alweer helemaal bij bent over alles rond de ton, denken we tóch een leuk Bridgerton-weetje voor je in petto te hebben. Want wist je dat het zusje van Penelope, Prudence Featherington, in het echte leven de dochter is van twee bekende Downton Abbey-acteurs?

Featherington

De rol van Prudence, een van de Featherington-zussen die in de serie moeite heeft om een goede partij aan de haak te slaan, wordt gespeeld door Bessie Carter. En Bessie is zeker niet de eerste binnen haar familie die groot succes heeft in het kostuumdrama-wereldje. Haar eigen ouders zijn namelijk te zien in Downton Abbey en in The Crown.

Jim Carter en Imelda Staunton

De vader van de 30-jarige Bessie is Jim Carter, die in Downton Abbey de strenge maar goedhartige butler Carson speelt. En ook Bessies moeder, Imelda Staunton, is te zien in de Downton Abbey-film als Maud Bagshaw, al is ze bekender van haar rol als Dorothea Omber in de Harry Potter-films. Daarnaast heeft Imelda pas nog een glansrijke rol in de wacht gesleept. In het vijfde en zesde seizoen van The Crown vertolkt zij namelijk de rol van Queen Elizabeth.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bessie Carter (@missbessb)

In de Downton Abbey-film waren Jim en Imelda voor het eerst samen op het witte doek te zien. Ook kon Imelda daar alvast de koninklijke kneepjes van het vak leren: ze speelde namelijk hofdame van Queen Mary.

Hoewel haar ouders dus al een tijdje meedraaien in de tv-wereld, zijn de spotlights nu vooral op Bessie gericht. “We zijn dolblij, het (Bridgerton, red.) is zo’n groot succes. Bessie vond het ook geweldig om te doen, dus ik ben blij voor haar”, vertelde vader Jim trots over de rijzende ster van zijn dochter.

Bron: Tatler, Grazia, Nouveau | Beeld: Liam Daniel/Netflix

Laatste nieuws