Hitte en haute couture: zo verliep Máxima’s dag twee op de Filipijnen

Business as usual voor Máxima, maar dan in een graadje of veertig.

Waar koningin Máxima op dag één van haar bezoek aan de Filipijnen nog in een gebloemde, luchtige jurk op een boot tussen de vissersgemeenschap ronddobberde, verscheen ze op dag twee in een zakelijke outfit naast president Ferdinand Marcos jr. op het presidentieel paleis. Het leven van een Majesteit is er een van vele contrasten.

Financiële inclusie

Financiële inclusie en financiële gezondheid staan centraal tijdens het bezoek van onze koningin aan de Filipijnen. De financiële gezondheid in het land laat te wensen over, mede doordat de enorme eilandgroep slechte beschikking over financiële diensten en services heeft. Hierdoor is het vooral voor mensen met lage inkomens lastig om beschikking te krijgen tot deze middelen. Zo heeft slechts 51,4 procent van de volwassen bevolking een bankrekening. Máxima ging daarom voor haar werk voor de Verenigde Naties in gesprek over de verschillende mogelijkheden voor ontwikkeling voor het land.

Dag twee

Op dag twee van het bezoek stond er een zakelijke meeting met ontwikkelingspartners over financiële inclusie in de Filipijnen op de agenda. Ook ging Máxima op het presidentieel paleis met president Ferdinand Marcos jr. in gesprek over de ontwikkelingen en innovaties in de financiële sector van het land.

Maxima
NL Beeld / Patrick van Emst
maxima
NL Beeld / Patrick van Emst

Ze trok voor de zakelijke gelegenheid dan ook een dito outfit uit haar koffer, die je wellicht bekend voor kan komen.

Koningin Maxima bezoekt de Filipijnen Dag 2
NL Beeld / Patrick van Emst

Ze recyclede een ontwerp van het Belgische modehuis Natan, dat al sinds 2013 in haar kast prijkt en een favorietje is voor VN-bezoeken. De set bestaat uit een witte peplum-top en een roze kokerrok.

Veertig graden

Het moet voor de koningin best een opgave zijn geweest om zich in de nauwsluitende fit van plek naar plek te begeven. De Filipijnen worden hard getroffen door klimaatverandering en tijdens haar bezoek ervoer Máxima zelf ook extreme weersomstandigheden. Het is er momenteel namelijk rond de veertig graden! “Het is best warm, maar ik probeer me echt te focussen en af en toe te wapperen met een waaier of papier”, zo vertelde ze. Lang wapperen hoeft de hoogheid echter niet meer, want vandaag landt ze weer op Nederlandse bodem.

Bron: Blauw Bloed, Modekoningin Máxima | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws