Zien: de link tussen déze jurk uit Bridgerton en een exemplaar van prinses Diana

Wauw!

We hebben er even op moeten wachten, maar vorige week was het dan ein-de-lijk zover. De eerste reeks afleveringen van het derde Bridgerton-seizoen is namelijk verschenen op Netflix! Hoewel we erop vertrouwen dat je inmiddels alweer helemaal bij bent over alles rond de ton, denken we tóch een leuk Bridgerton-weetje voor je in petto te hebben.

Speciale jurk

Dat Diana een neus voor fashion had, weet iedereen. Anno 2024 worden outfits nog vaak gelinkt aan die van wijlen de prinses. Echter, we hadden niet verwacht dat er een jurk uit Bridgerton iets met de prinses te maken zou hebben. Toch is het zo, vertelt Florence Hunt, de actrice die Hyacinth Bridgerton in de serie speelt.

Blauwe jurk

Op de première van het gloednieuwe seizoen vertelde de actrice namelijk aan People dat ze de eer kreeg om een jurk te dragen die uit dezelfde stof was gesneden als één van de jurken van prinses Diana. “Ik droeg deze prachtige blauwe jurk en ik geloof dat het is geknipt uit een jurk van prinses Diana die ze op een bepaald moment heeft gedragen”, vertelde de zeventienjarige Florence op de première.

“Ze sneden een stuk van een van de jurken die ze voor prinses Diana maakten af en ze maakten van deze stof weer een nieuwe jurk, wat écht waanzinnig was. Het is te gek, ja”, voegt ze eraan toe. Het is tevens haar favoriete look die haar personage in het nieuwe seizoen mag dragen.

Stukje stof

Florence mocht zelfs ‘een stukje van de jurk houden’ van het fashion-team van de serie. “Ik vond het gewoon geweldig. Het voelde alsof ik een stukje geschiedenis droeg”, vertelde ze aan People. De actrice zei echter niet welke van haar kostuums uit de koninklijke garderobe van prinses Diana kwam, noch vertelde ze van welke originele look haar stof afkomstig was. Aangezien we wel weten dat Hyachinths outfit in kwestie blauw gekleurd is, kan het zomaar onderstaande jurk zijn.

Beeld: Liam Daniel / Netflix

Als het om die jurk gaat, dan moet het bijna wel zo zijn dat de stof afkomstig is uit een lichtblauwe jurk van Diana. Die kleur droeg Diana niet heel vaak, maar als ze het droeg, werd er flink uitgepakt. Een van onze favorieten is de jurk van Jacques Azagury die ze in 1997 droeg naar een voorstelling van het ballet Het Zwanenmeer.

Diana jurk
Diana, 1997 | NL Beeld / PA Images

Naast de looks van Diana, zou een van de huizen van Bridgerton ook geïnspireerd zijn op het ouderlijk huis van de overleden prinses. In december 2020 zei maker Chris Van Dusen dat het huis van de familie Bridgerton was geïnspireerd op het voorouderlijk huis van de familie Spencer – Althorp House. “Het interieur van Bridgerton House is geïnspireerd op mijn bezoek aan Althorp toen ik de show aan het ontwikkelen was. Elegantie. Weelde. En die #trappenkast”, schreef hij destijds op X. Ha!

Bron: People, Nouveau | Netflix/NL Beeld, Liam Daniel

Laatste nieuws