Zien: Noors hof deelt nieuwe portretten kroonprinselijk paar

Verrassing!

Surprise! Op de valreep voor het weekend heeft het Norske Kongehuset zojuist een reeks prachtige portretten onthuld van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit in vol ornaat.

Vorstelijke opvolgers

Een vorstelijke verrassing vanuit Noorwegen vandaag! Via sociale media deelde het Noorse hof een set nieuwe officiële portretten van het kroonprinselijk paar, Haakon en Mette-Marit.

Of welja…nieuwe? Via hun website deelt het hof dat de kiekjes al vorig jaar geschoten zijn in het Koninklijk Paleis, en een deel ervan hadden zij bovendien al eerder gedeeld. Afijn. Hoe zien die nieuwe portretten eruit? Kijk mee!

Glamoureuze kiekjes

In totaal zijn er vijf ‘nieuwe’ foto’s onthuld van het kroonprinselijk paar: twee foto’s saampjes van het stel, twee foto’s van Haakon alleen en één solofoto van Mette. Klaarblijkelijk was er tijdens de shoot nog tijd voor een kledingwissel, want de kroonprinses verschijnt op de beelden in twee verschillende japons.

Zo draagt ze in de kiekjes met haar echtgenoot een werkelijk prachtige rode japon met statement-mouwen van designer Peter Dundas. Van de prachtige rode kleur tot de sprookjesachtige borduursels: wij zijn fan!

Beeld: Dusan Reljin via Pressebilder Kongehuset.no

Ze combineerde de japon met het subtiele madeliefjes-diadeem, dat zij ook droeg op haar huwelijksdag. Een zoete nod naar haar echtgenoot!

Op haar solo-portret heeft de hoogheid haar rode japon ingeruild voor een licht, grijsblauw exemplaar.

Beeld: Dusan Reljin via Pressebilder Kongehuset.no

Echt razend enthousiast zijn we niet over deze look, die qua silhouet weinig doet voor de prinses. De ijzige tint van de japon staat haar echter wél beeldig, dat kunnen we niet ontkennen. In het diadeem draagt MM bovendien haar schoonmoeder met zich mee: hier prijkt namelijk koningin Sonja’s amethisten diadeem op het hoofd van de kroonprinses. Love it!

Grotere rol

De kiekjes zouden vorig jaar gemaakt zijn voor de gelegenheid van prins Haakons verjaardag, maar dat het hof ze juist nu naar buiten brengt als officiële beelden van het kroonprinselijk paar is niet heel gek.

Eerder dit jaar kondigde het Noorse koningshuis namelijk aan dat koning Harald, na allerhande gezondheidsproblemen en een spoedoperatie aan z’n hart, een stapje terug doet. Hij zit nog altijd op de troon – en is van plan daar tot z’n dood te blijven zitten, zo maakte hij veelvuldig duidelijk – en is het staatshoofd van Noorwegen, maar Harald pakt simpelweg minder taken op. Daarmee komen prins Haakon en prinses Mette-Marit dus nog vaker in de spotlights te staan. En tja, dan kun je maar beter zorgen dat je een stel vorstelijke portretten ready to go hebt!

Bron: The Court Jeweller, Kongehuset.no, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws