doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Beau Culinair: Wraps met geroosterde groente en mango-avocadochutney

‘Koffietijd’-kok Caspar houdt wel van een verrassing; zo verstopt hij de groentes in zijn gerechten graag, zodat kieskeurige kinderen er toch van genieten. Net als picky volwassenen trouwens.
.
Beau Culinair: Wraps met geroosterde groente en mango-avocadochutney

‘Koffietijd’-kok Caspar houdt wel van een verrassing; zo verstopt hij de groentes in zijn gerechten graag, zodat kieskeurige kinderen er toch van genieten. Net als picky volwassenen trouwens.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Voor 4 stuks

INGREDIËNTEN

• 400 g kikkererwten uit blik, schoongespoeld

• 1 rode paprika, in reepjes

• 1 gele paprika, in reepjes

• 1 groene paprika, in reepjes

• bos groene asperges, geschild en gehalveerd

• 200 g haricots verts, schoongemaakt

• 1 rode ui, in ringen

• 1 theel. gemalen komijn

• 1 theel. paprikapoeder

• 1/2 theel. cayennepeper

Voor de salsa:

• 3 tomaten, in blokjes

• 1 grote rode ui, gesnipperd

• 1 rode peper, fijngehakt

• sap van 1 limoen

• (eventueel) 1 eetl. verse koriander, fijngehakt

Voor de mango-avocadochutney:

• 1 mango, in grove stukken

• 1 avocado, in grove stukken

• 1 eetl. azijn

• 1/2 theel. ras el hanout

Ook nodig:

• 4 tortillawraps of Libanese platbroden

• 1 krop ijsbergsla, gewassen en in reepjes

BEREIDING

• Verhit de oven tot 180ºC.

• Doe de kikkererwten in een grote kom. Voeg de paprika’s, asperges, haricots verts en ui toe. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder, cayennepeper en wat peper en zout. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en meng door elkaar.

• Verdeel de kikkererwten en groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster dit geheel in de oven in 20-25 minuten gaar. Draai de groenten en kikkererwten halverwege om, zodat alles gelijkmatig gaart.

• Meng voor de salsa alle ingrediënten.

• Mix voor de chutney de mango, avocado, azijn en ras el hanout met de staafmixer tot een grof mengsel en breng op smaak met peper en zout.

• Besmeer de tortillawraps of de Libanese platbroden met de mangoavocadochutney, beleg met ijsbergsla en een schep geroosterde groenten en maak af met de salsa.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws