‘Koffietijd’-kok Caspar houdt wel van een verrassing; zo verstopt hij de groentes in zijn gerechten graag, zodat kieskeurige kinderen er toch van genieten. Net als picky volwassenen trouwens.
Voor 4 stuks
INGREDIËNTEN
• 400 g kikkererwten uit blik, schoongespoeld
• 1 rode paprika, in reepjes
• 1 gele paprika, in reepjes
• 1 groene paprika, in reepjes
• bos groene asperges, geschild en gehalveerd
• 200 g haricots verts, schoongemaakt
• 1 rode ui, in ringen
• 1 theel. gemalen komijn
• 1 theel. paprikapoeder
• 1/2 theel. cayennepeper
Voor de salsa:
• 3 tomaten, in blokjes
• 1 grote rode ui, gesnipperd
• 1 rode peper, fijngehakt
• sap van 1 limoen
• (eventueel) 1 eetl. verse koriander, fijngehakt
Voor de mango-avocadochutney:
• 1 mango, in grove stukken
• 1 avocado, in grove stukken
• 1 eetl. azijn
• 1/2 theel. ras el hanout
Ook nodig:
• 4 tortillawraps of Libanese platbroden
• 1 krop ijsbergsla, gewassen en in reepjes
BEREIDING
• Verhit de oven tot 180ºC.
• Doe de kikkererwten in een grote kom. Voeg de paprika’s, asperges, haricots verts en ui toe. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder, cayennepeper en wat peper en zout. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en meng door elkaar.
• Verdeel de kikkererwten en groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster dit geheel in de oven in 20-25 minuten gaar. Draai de groenten en kikkererwten halverwege om, zodat alles gelijkmatig gaart.
• Meng voor de salsa alle ingrediënten.
• Mix voor de chutney de mango, avocado, azijn en ras el hanout met de staafmixer tot een grof mengsel en breng op smaak met peper en zout.
• Besmeer de tortillawraps of de Libanese platbroden met de mangoavocadochutney, beleg met ijsbergsla en een schep geroosterde groenten en maak af met de salsa.