Beauty at home: De perfecte manicure in 10 simpele stappen

Een beter moment om te leren hoe je jezelf een manicure kunt geven is er niet en gaat er hopelijk ook niet meer komen. Je hebt er de tijd voor en je favoriete nagelsalon is waarschijnlijk gesloten. Tijd voor een mini-cursus!
Beauty at home: De perfecte manicure in 10 simpele stappen

Een beter moment om te leren hoe je jezelf een manicure kunt geven is er niet en gaat er hopelijk ook niet meer komen. Je hebt er de tijd voor en je favoriete nagelsalon is waarschijnlijk gesloten. Tijd voor een mini-cursus!

LEES OOK: Zo zorg je voor gezonde en sterke nagels 

Stap 1: Maak je nagels schoon met nagellakremover  

Een belangrijke regel voor een geslaagde manicure is dat je ongeveer net zoveel tijd moet besteden aan het voorbereiden van je nagels dan aan het lakken ervan. Natuurlijk is dat het leukste gedeelte, maar als je er ook lang van wilt kunnen genieten, is het belangrijk om het lak-klaar maken van je nagels serieus te nemen. Je begint dus met het verwijderen van restjes oude lak met behulp van een goede nagellakremover. 

Stap 2: Knip, vijl, buff (don’t repeat)

Vervolgens knip je je nagels indien nodig bij, waarna je ze vijlt door de vijl in 1 richting langs je nagel te halen totdat je de vorm hebt waar je voor ging. Voor het laatste gedeelte van deze stap heb je een nagelbuffer nodig om je nagels lichtjes te ‘buffen’. Dit zorgt ervoor dat oneffenheden worden gladgestreken, en eventuele natuurlijke oliën worden van het oppervlak van je nagels verwijderd. 

Stap 3: Duw je nagelriemen terug

Misschien sla je deze stap liever over, omdat je alleen van de gedachte al kippenvel krijgt, maar toch is het erg belangrijk. Het stukje nagelriem op je nagel is namelijk dode huid en hieraan zal de lak die je later aanbrengt niet hechten. Duw je nagelriemen daarom voorzichtig terug met een zogenaamd bokkenpootje.

Stap 4: Scrubben

Tijd om je handen (en polsen!) te scrubben zodat alle dode huidcellen verwijderd worden. Als er scrubkorreltjes onder je nagels terecht komen, kun je hiervoor het bokkenpootje uit de vorige stap goed gebruiken. 

       Dit bericht bekijken op Instagram             

MANI BOOTCAMP WEEK 2, DAY 5: The Tonal Ombre. Who better to teach us than the ombre queen herself: @thisislaurendavis. Join us live today at 3 PM PT!

Een bericht gedeeld door Olive & June (@oliveandjune) op

Stap 5: Moisturize 

Dit is de laatste stap voordat je aan de slag kunt met het lakken van je nagels, beloofd! Maar na het scrubben is het belangrijk om je handen te moisturizen, zodat je huid lekker zacht en gevoed blijft. Het is handig om deze stap voor het lakken te doen om te voorkomen dat je na die tijd je nagellak uitsmeert. 

Stap 6: Base-coat 

Een base-coat is essentieel om je nagels te hydrateren en te voorkomen dat de lak snel afbladdert. Als de base-coat er eenmaal opzit, is het tijd voor het lastigste gedeelte van de manicure: wachten. Doorgaans is het verstandig om tussen verschillende laagjes lak zo’n twee minuten te wachten. 

Stap 7: De eerste laag kleur mag erop

Nu wordt het pas écht leuk. Je kunt aan de slag met kleur. Het is voor de eerste laag belangrijk dat je de hele nagel meepakt, van de nagelriemen tot alle hoekjes. Dat maakt het aanbrengen van de tweede laag namelijk een stuk makkelijker. Thea Green, oprichter van nagellakproducent Nails Inc. raadt aan: ‘Het is belangrijk om de eerste keer genoeg lak op het kwastje te krijgen zodat je de hele nagel kunt bedekken. Ga vervolgens in drie keer over de hele nagel. Eerst het midden, daarna links en rechts.’ 

Stap 8: Tijd voor de tweede laag

Nadat je twee minuten hebt gewacht - zet voor de zekerheid een timer want twee minuten zijn waarschijnlijk langer dan je denkt - breng je de tweede laag aan. 

       Dit bericht bekijken op Instagram             

All those in favor of bringing back the classic 90’s flower mani say ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

Een bericht gedeeld door Olive & June (@oliveandjune) op

Stap 9: Top coat

Je voelde hem natuurlijk al aankomen, maar we sluiten af met een topcoat. Dit is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je lang van je manicure kunt genieten. En aangezien je net 8 stappen hebt doorlopen om hier te komen, is dat natuurlijk wat je wilt! Hoewel de topcoat doorzichtig is, is hij niet onzichtbaar. Je kunt je hele manicure gemakkelijk verpesten als je onzorgvuldig te werk gaat. Doe dus hetzelfde als dat je zou doen als de topcoat wel een kleurtje had. Ga voorzichtig te werk en breng een dun laagje aan. 

Stap 10: Foutjes wegwerken

Ondanks dat je zo hard je best hebt gedaan, zit een foutje in een heel klein hoekje. Letterlijk, waarschijnlijk. Gelukkig is het gemakkelijk op te lossen. Dip een wattenschijfje in nagellakremover en vouw er een driehoekje van. Op die manier kun je beter richten bij het wegpoetsen van foutjes. Als alles er mooi uitziet kun je het beste nog even vijf minuten wachten voordat je iets anders gaat doen. Dat lijkt lang, maar uiteindelijk is het de moeite waard. Echt! 

BRON: GLAMOUR.COM, BEELD: UNSPLASH, INSTAGRAM

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efdb14fa389f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws