Tandenbleken is populair en dit is waarom

Een wit gebit is goud waard, volgens diverse Hollywood-sterren. Het zijn tegenwoordig echter niet alleen meer de rich and the famous die zich een wit gebit aanmeten.

Een wit gebit is goud waard, volgens diverse Hollywood-sterren. Het zijn tegenwoordig echter niet alleen meer de rich and the famous die zich een wit gebit aanmeten. Steeds meer ‘gewone’ mensen kiezen voor het (laten) bleken van hun gebit.

LEES OOK: Met deze 7 tips krijg jij weer een stralend wit gebit

Dat is niet voor niets: een verzorgd en wit gebit wordt over het algemeen als mooier gezien dan een gelig gebit. Je gebit is vaak een van de eerste dingen die een ander ziet; dan wil je dat toch goed voor elkaar hebben? Tandartsen over de hele wereld specialiseren en ontwikkelen zich de laatste jaren meer om aan deze grote vraag te kunnen voldoen. Ook komen er steeds meer alternatieven op de markt waarmee je je eigen tanden kunt bleken. Ben je klaar om te shinen met witte tanden? In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Witte tanden zijn schoonheidsideaal

We kunnen er niet omheen: een stralend wit gebit wordt gezien als mooi. Open je Instagram en dan zie je de ene influencer na de andere met een ware Hollywood smile. Het bleken van je tanden past heel goed in deze tijd van influencing en social media. Voor de mensen die denken dat dit dus echt iets is van nu, you’re wrong. In het oude Rome werden al allerlei manieren gezocht om een wit(ter) gebit te krijgen. Het klinkt misschien niet zo fris, maar de Romeinen gebruikten vroeger een mix van geitenmelk en urine voor een aantrekkelijke lach. Tsja, wie mooi wil zijn moet figuurlijk pijn lijden. Gelukkig hoeven we dat soort fratsen anno 2020 niet uit te halen om witte tanden te krijgen. Tegenwoordig gaan we gewoon naar een speciale kliniek of de tandarts om aan dat schoonheidsideaal te voldoen. Of je kiest er natuurlijk voor om zelf aan de slag te gaan.

Verkleuring van gebit verhelpen

Het perfecte plaatje is overigens niet de enige reden om voor witte(re) tanden te gaan. Naarmate je ouder wordt, verkleuren je tanden. Dat lekkere rode wijntje of je dagelijks kop koffie helpen natuurlijk flink mee aan het ‘vergelen’ van je gebit. Ook kan de verkleuring van binnenuit komen: bepaalde medicijnen, tandvullingen of een dode tand zorgen ervoor dat je tanden geler worden.

De kans is groot dat je helemaal niet op zoek bent naar een parelmoer wit gebit, maar dat je je tanden slechts een paar tinten witter zou willen hebben. Hierbij kan het bleken van je tanden zorgen voor een wittere lach. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders een verzorgd en wit gebit belangrijk vindt; witte tanden zorgen ervoor dat men zich zekerder voelt van zichzelf. Sterker nog: vrouwen beoordelen (potentiële) partners zelfs op hun gebit! En als vrouwen eenmaal wat vinden… Het bleken van tanden is dus niet voor niets razend populair.

Thuis bleken van tanden aan te raden?

Tegenwoordig kun je bij diverse specialisten terecht voor het laten bleken van je tanden. Hier moet je echter al gauw een paar honderd euro voor neerleggen, zonder dat je de zekerheid hebt dat je tanden daadwerkelijk wit worden. Daarom kiezen steeds meer vrouwen (en mannen!) voor het thuis bleken van hun tanden. Er zijn namelijk allerlei goedkopere alternatieven waarmee je net zo goed tijdelijk kunt genieten van een glimmend gebit. Het zelf bleken van je tanden kan goed werken, mits je voor kwaliteit kiest. Er zijn online veel webshops te vinden waar je voor héél weinig geld terecht kunt voor bleekmiddelen en andere goedjes. Wanneer iets te goed lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo. Het is dus belangrijk om je voldoende in te lezen voordat je zelf aan de slag gaat met het bleken van je gebit. Heb je eenmaal een betrouwbaar en gecertificeerd bedrijf gevonden? Dan kan het bleken beginnen.

Voordelen thuis tanden bleken

Een van de grootste voordelen van het thuis bleken van je tanden is dat je geen afspraak hoeft te maken bij de tandarts. Je beslist namelijk helemaal zelf wanneer en waar je begint met het tanden bleken. Of dat nu vroeg in de ochtend is of juist na een lange werkdag: je kiest je eigen moment. Wat ook mooi meegenomen is, is dat je veel minder geld kwijt bent. Waar je bij een tandarts al gauw gemiddeld 700 euro per jaar moet betalen voor een wit gebit ben je met producten voor thuis misschien iets meer dan 100 euro kwijt. Say what? Dat scheelt je hartstikke veel geld. Tot slot kun je online research doen over de producten en het bedrijf waar je veilige producten kunt kopen. Op die manier weet je precies wat je gaat gebruiken en of het wel of niet betrouwbaar is. Laat dat picture perfect gebit maar komen!

Laatste nieuws