Beau Culinair: Peren Cranberry Taart

Toffe peer!

Een heilige drie-eenheid: warm fruit, krokant deeg en romig ijs. Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen toch? Just bake and enjoy!

Dit recept komt uit de nieuwste editie van Heel Holland bakt mee, vol heerlijke baksels (zelfs met groente!). Je kunt je eigen bak-skills testen met de technische opdrachten of juist oefenen met een toegankelijk recept: met dit boek weet iedereen hoe het moet! 

Voor 8 personen

INGREDIËNTEN

voor het deeg

– 50 g poedersuiker

– 200 g bloem + extra om te bestuiven

– 1 mespunt zout

– 125 g koude boter, in blokjes

– 1 ei

voor de vulling

– 8 rijpe handperen, geschild

– 250 g cranberry's (diepvries)

– 50 g kristalsuiker

– 1 tl kaneel

serveren

– vanille-ijs

bakgerei

Keukenmachine / steelpan / gietijzeren pan met 23 cm doorsnede / deegroller / peren-koekjesuitsteker

BEREIDING

1 Deeg Maken Doe de poedersuiker, bloem en het zout in de keukenmachine en meng kort. Doe de koude boter erbij en maal tot kruimels. Voeg het ei toe en meng kort tot een glad deeg. Verpak in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

2 Vulling Maken Schil de peren, verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in stukjes en meng de cranberry's, kristalsuiker en kaneel in een steelpan. Breng aan de kook en kook tot de cranberry's ontdooid zijn. Schep de vulling in de gietijzeren pan, maar laat wat vocht achter in de steelpan.

3-4 Taart Samenstellen Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een lap van 5 mm dik. Steek er met de koekjesuitsteker peervormpjes uit. Leg ze dakpansgewijs op het fruit. Maak een mooie schulprand van de rest van het deeg en leg die ook op het fruit. Laat 30 minuten in de koelkast rusten.

5 Bakken Verwarm tijdig de oven voor op 170 graden. Bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar of tot het fruit begint te bubbelen. Serveer warm met een bol vanille-ijs.

BAKTIP

In plaats van de vulling met deegpeertjes te bedekken, kun je het deeg ook uitrollen en eroverheen leggen. Maak dan wel hier en daar een opening zodat het verdampte vocht kan ontsnappen. 

Laatste nieuws