5X prinses Marilène op haar best

Happy Birthday! Prinses Marilène tikt de vijftig aan!

Taart en een glaasje champi (Dry January is inmiddels van de baan) voor prinses Marilène, zij viert vandaag namelijk haar vijftigste verjaardag! Happy Birthday!

LEES OOK: Maurits en Marilène 20 jaar getrouwd

Prinses Marilène, dochter van minister van Staat Hans van den Broek, is sinds mei 1998 getrouwd met prins Maurits, de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Van de vier aangetrouwde ‘Apeldoornse’ prinsessen is zij de bekendste omdat Maurits destijds de eerste Oranje van zijn generatie was die in het huwelijksbootje stapte.

In november 1997 verloofde Marilène zich met de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Een half jaar later trouwden de twee. Bij de Van Vollenhovens is ze de op-één-na-oudste van de aangetrouwde schoonzusjes (Anita is de oudste, met wie ze het goed kan vinden). Prinses Margriet, zelf opgegroeid met drie zussen, was naar verluidt verrukt over de verkering van haar oudste zoon, puur om na jaren in het mannengezelschap van haar gezin ook eens met een vrouw te kunnen praten. 

Prinses Marilène, die Maurits leerde kennen toen beiden in Groningen studeerden, werkt sinds 2017 als adviseur partnerschappen bij de BankGiroLoterij. Daarvoor zette ze zich in voor de Vriendenorganisatie van het Rijksmuseum.

Marie-Hélène Angela van den Broek, zoals de prinses officieel heet, werd in 1970 geboren in Dieren. Marilène studeerde Bedrijfskunde in Groningen. Tijdens haar studietijd werkte ze in Café Soestdijk. En daar leerde ze Maurits kennen die er ook een baantje had. Hun liefde bloeide op.

Marilène is moeder van Anna (2001), Lucas (2002) en Felicia (2005) en voelt zich thuis in Amsterdam. "Als ik (toen de kinderen jong waren) voor de zesde keer in een week in het Vondelpark zat, dacht ik wel eens: goh, het zou best fijn zijn als die kinderen allemaal hun gang kunnen gaan in een dorp," zei ze in Elsevier. "Maar na hun tiende vind ik de voordelen van Amsterdam groter worden dan de nadelen. Zeker nu ze 18, 17 en 14 en zelfstandig zijn. Toneel, hockey, tennis, zwemmen – alles is voorhanden. Ze springen op de fiets en ik zie ze ervan genieten." 

Happy birthday Princess!

 

BRON: ELSEVIER, BLAU BLOED, KONINKLIJK HUIS, BEELD: BSR AGENCY, KONINKLIJK HUIS

Laatste nieuws